Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Ulike sikkerhetsprotokoller

Postet av : Camilla Näslund

  Kommunikasjon over Internett skal alltid sikres når det gjelder personvern og konfidensialitet. Internettkommunikasjon leveres via pakker via et nettverk. Disse pakkene er enkle for angripere å fange opp hvis de har utnyttet nettverksproblemene og trukket inn på det. Heldigvis finnes det ulike løsninger for å løse dette sikkerhetsproblemet, og disse løsningene går i forskjellige grader av abstraksjon.

IPSec-protokoller

En av ulempene ved den opprinnelige internettprotokollen er mangelen på generell teknikk for å beskytte konfidensialiteten og personvern for data som det overføres via Internett. Informasjon sendt via Internett kan bli avlyst og kan til og med potensielt endres. Sikkerhetsforbedringer er viktig for Internett-protokollen. IPSec er designet for å møte dette sikkerhetsbehovet. IPSec gir sikkerhetstjenester for andre TCP / IP-sikkerhetsprotokoller og -applikasjoner for å utnytte. Når to sluttbrukerverter trenger å kommunisere sikkert, etablerer de en sikker rute mellom seg selv. De to vertene bruker en sikkerhetsprotokoll som begge verter godkjenner og forstår. Vertene benytter også en bestemt krypteringsmetode for å kryptere data som overføres mellom dem.

Enkel nettverksadministrasjonsprotokoll

Spesifikasjon for enkel nettverksadministrasjon (SNMP) muliggjør sikret nettverksadministrasjon av ulike sikkerhetsprotokoller. SNMP sikrer sikkerheten til informasjon når det gjelder dataintegritet, autentisering og konfidensialitet. Det er en sikkerhetsprotokoll som hjelper utveksling av ledelsesinformasjon mellom nettverksenheter. Det er også en del av TCP / IP-protokollpakken. SNMP lar nettverksadministratorer overvåke nettverksytelsen og identifisere og redusere nettverksproblemer. SNMP består av tre viktige komponenter, inkludert styringsanordninger som rutere; brytere; og nettverksadministrasjonssystemer.

Trådløs sikkerhetsprotokoll

Trådløse nettverk utnytter radiosendinger, noe som betyr at alle med en mottaker kan få kommunikasjon over nettverket. Informasjonsformidlingen kan mottas og misbrukes av ondsinnede brukere. Tidlig trådløs nettverkssikkerhet sikres ved WEP (Wired Equivalent Privacy) protokoll, som krypterer trafikken. Det er imidlertid sårbart for angrep basert på dekryptering av trafikk. Derfor ble WPA 2 (Wi-Fi Protected Access) krypteringsprotokollen utviklet og brukes mye i dag.


Copyright © 2010-2019