Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Trådløse Internettproblemer

Postet av : Camilla Näslund

  Trådløst nettverk forbinder datamaskiner og andre enheter med hverandre ved hjelp av trådløse internett- eller Wi-Fi-signaler. Trådløst nettverk er en måte å tillate flere datamaskiner i et lokalt område å få tilgang til Internett uten kabler, ved bruk av radiosignaler i stedet. Til tross for at det er lettvint, presenterer trådløse nettverksforbindelser flere mulige problemer.

Signalstyrke

Et av de viktigste problemene med trådløst Internett er at tilkoblingene er avhengige av styrken til signalet som en enhet mottar fra den trådløse ruteren eller tilgangspunktet . Hvis signalet er svakt, kan det føre til langsom internetthastighet eller intermitterende tilkobling. Generelt er jo lenger en datamaskin fra ruteren, jo svakere blir signalet. Signalstyrken kan også påvirkes av faktorer som antenner, trådløse adapterdrivere, trådløs interferens og fysiske hindringer mellom datamaskinen og ruteren. For eksempel, hvis flere store metall arkiveringsskap er mellom datamaskinen og ruteren, kan signalstyrken være dårlig. Lav signalstyrke kan ofte løses ved å flytte en datamaskin nærmere ruteren, men dette kan ofre noe for brukervennligheten av trådløst Internett.

Usikrede tilkoblinger

Et annet problem med trådløst Internett er at disse signalene kan nås av noen i nærheten av ruteren som har en enhet med trådløs funksjonalitet. Dette betyr at naboer - eller inntrengere - kan forsøke å bruke Internett-tilkoblingen din. En usikret trådløs forbindelse har ikke noe passord eller trådløs kryptering satt opp, noe som betyr at alle kan bruke det hvis de er innenfor rekkevidde. For å unngå dette, bør trådløse nettverksforbindelser sikres. Sikrede tilkoblinger krever et passord for å bruke og kryptere datatransmisjoner.

NAT-problemer

Nettverksadresseoversetting eller NAT for kort forekommer i trådløst nettverk hvor ruteren er tilordnet en Internet Protocol-adresse og bruker den enkelte IP-adressen til å dele en forbindelse med flere enheter. Bruken av NAT kan potensielt forstyrre visse applikasjoner. For eksempel, ifølge Microsoft, kan NAT føre til at du blir ofte frakoblet fra et spill eller en fest når du bruker sin X-Box Live-spilltjeneste. Et vanlig NAT-problem er at trådløse rutere vanligvis har bygget inn brannmurer som kan blokkere kommunikasjon fra Internett. Formålet med en brannmur er å blokkere uønsket kommunikasjon, men de kan også forstyrre dataoverføringsprogrammer som BitTorrent-klienter.


Copyright © 2010-2019