Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Tips for Hosting din egen e-postserver

Postet av : Camilla Näslund

  Hvis du eier et domenenavn og ønsker å konfigurere e-postkontoer, kan du administrere din egen e-postserver. Dette gir deg muligheten til å overvåke og administrere e-postprogrammer og feilsøke kvitterings- og leveringsproblemer. Selv om du kjører din egen e-postserver, gir du strøm over alle aspekter av e-posten din, vil du være sårbar overfor mange tekniske problemer hvis du ikke bruker verktøy som overvåker og beskytter dataene dine.

Verten din server offsite

mens den Det er mulig å være vert for en e-postserver på maskiner i din bolig eller bedrift. Leie av en ekstern server kan gi bedre stabilitet og sikkerhetsalternativer. Du er fortsatt vert for din egen e-post, men uten å bekymre deg for å ha den fysiske maskinen på din private eiendom. Sørg for at firmaet du velger, gir kontinuerlig sikkerhetskopiering av data og redundans. Velg et selskap med flere års erfaring med dedikerte serveralternativer.

Invester i e-postredundans

Investering i e-postredundanservice kan bidra til å beskytte deg mot å miste e-posttjeneste i tilfelle serverkrasj, strømbrudd, naturkatastrofe eller tap av data. Tenk på en epost-redundans som forsikring for dine data. Se etter tjenester som gir back-dual eller triple redundans med flere datasentre. Kontroller også at tjenesten har programvare som kontinuerlig overvåker oppetiden på serveren din. Dette vil tillate at tjenesten sømløst begynner å levere e-posten din hvis serveren din går ned.

Bruk spam- og skadelig programvarekontroll

Pass på at du har robuste verktøy for spam og malware-kontroll installert på e-postserveren din. Det er mange kommersielle samt gratis åpen kildeprogrammer tilgjengelig for å kontrollere spam. Du kan forbedre e-serverbeskyttelse ved å bruke en spamfilter-tjeneste i tillegg til en blokkering. Selv om blokkering av programmer kan hindre at de fleste nettsøppelene infiltrerer e-postserveren, kan du bruke et greylisting-program for å gi et nytt lag av beskyttelse. Greylisting-programmer bruker ofte oppdaterte lister over kjente spammere for å blokkere nydelig melding fra å legge inn innbokser.

Bruk velkjente e-postprogrammer

Alternativene for e-postprogrammer avhenger av hvilken type e-postserver du kjører, for eksempel en Windows eller Linux server. Hvis du velger å installere en åpen kildekode, må du sørge for at den har rikelig og godt dokumentert brukerhåndbøker og sterke onlinebrukergrupper. Anerkjente åpen kildekode-e-postprogrammer inkluderer Roundcube, SquirrelMail og Zimbra.


Copyright © 2010-2019