Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik setter du opp et internt LAN-nettverk

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Kjøp en ruter på din lokale elektronikkbutikk. Forstå at mens det er dusinvis av valg når det gjelder rutere, er de stort sett det samme med hensyn til hvordan de fungerer: slik at flere datamaskiner kan få tilgang til Internett samtidig og dele et nettverk. Mens noen rutere krever bruk av fysiske kabler for å koble datamaskiner til LAN, har de aller fleste rutere som er solgt i dag, innebygd WiFi for øyeblikkelig tilgang, så lenge datamaskinen har et innebygd trådløst nettverkskort.

2.

Installer og sett opp ruteren. Koble ruteren til modemet, og koble deretter til strømkabelen. Følg produsentens instruksjoner som fulgte med ruteren for ytterligere detaljer.

3.

Bestem et navn for ditt LAN. Forstå at navnet på nettverket er noe mer enn en måte for deg å gjenkjenne ditt personlige nettverk. Tilordne et passord og sikkerhetstype ved hjelp av instruksjonene i produsentens retningslinjer. Ikke la LAN-en være åpen uten et passord på plass, slik at alle innen rekkevidde av ditt trådløse signal kan koble til nettverket ditt, og dermed ødelegge sikkerheten din.

Koble alle datamaskiner du må til LAN. Husk at mens du umiddelbart kan få tilgang til nettverket ved hjelp av en hvilken som helst trådløs enhet, så lenge du har passord og navn på nettverket, har enkelte datamaskiner ikke innebygde trådløse transceivere. Installer trådløse nettverkskort i disse enhetene, eller du kan kjøre fysiske kabler mellom ruteren og alle datamaskiner som ikke har en trådløs mottaker.

5.

Opprett det faktiske delte nettverket for LAN. Forstå at det er mye lettere å lage et sømløst LAN hvis alle datamaskinene dine kjører samme operativsystem; Hvis ikke, er det noen ganger problemer som kan forlate bestemte datamaskiner uten tilgang.

6.

Opprett en hjemmegruppe eller en arbeidsgruppe. Hvis du bruker Windows 7, kan du opprette en hjemmegruppe og alle andre datamaskiner som bruker det samme operativsystemet, vil automatisk gjenkjenne LANet. En arbeidsgruppe er nødvendig for alle datamaskiner som kjører forskjellige operativsystemer. I begge tilfeller klikker du Start-knappen, høyreklikker på Computer, klikker deretter kategorien Egenskaper og ser etter Datamaskinnavn. Dette navnet kan justeres etter behov.

Å sette opp et LAN for ditt hjemmenettverk er enklere enn noensinne å bruke moderne teknologi. Mens det på et tidspunkt var det nødvendig å kjøre bokstavelig edderkoppnett av ledninger og nettverkskabler over hele hjemmet for å koble alle datamaskiner til LAN, disse dager kommer de fleste rutere med innebygde trådløse transpondere som gir umiddelbar tilgang til LAN uten behov for å kjøre lengder på kabelen. Og når du har satt opp LAN-en, kan du få tilgang til den ikke bare fra hjemmet ditt, men også fra hvor som helst i verden.


Copyright © 2010-2019