Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik kobler du en bærbar PC til et PC-LAN

Postet av : Camilla Näslund

 

Koble til en bærbar datamaskin til et kablet nettverk.

1.

Finn en RJ-45-port enten på nettverksens ruteren, et veggpanel eller et nav.

2.

Koble den ene enden av CAT5-kabelen til en RJ-45-port på den bærbare datamaskinen.

3.

Vent ca 30 sekunder så åpne en nettleser og begynn å surfe på Internett etter behov.

4.

Hvis den lokale nettverksforbindelsen ikke tillater tilgang til andre tilgjengelige PCer eller lagringsplass, må du kontrollere om den bærbare datamaskinen har samme arbeidsgruppe navn som de andre ressursene. For å gjøre dette klikker du på 'Start', deretter 'Innstillinger' og deretter 'Nettverkstilkoblinger', og deretter på venstre side av vinduet under 'Hurtigstart' og venstre-klikk på 'Min datamaskin.' Under 'Min datamaskin' klikker du på 'Egenskaper' og klikker deretter på 'Computer Name' og 'Change' -knappen.

5.

Sjekk for å se hvis arbeidsgruppenavnet er riktig. Hvis ikke, skriv inn riktig navn og klikk på 'OK' -knappen. Ellers klikker du på 'Avbryt' -knappen og avslutter prosessen.

Koble til en ledning mindre nettverk.

1.

Høyreklikk på ikonet for trådløst nettverk (det ser ut som en stasjonær PC med tre halvcirkelbuer på venstre side) i nedre, høyre Klikk på 'Vis trådløse nettverk' i vinduet som åpnes.

3.

p> Finn nettverksnavnet som samsvarer med SSID.

4.

Klikk på nettverksnavnet som samsvarer med SSID og skriv inn WPA eller WEP-passordfrasen og klikk 'Koble til'.

5.

Vent ca 30 sekunder og åpne en nettleser for å begynne å surfe på Internett som ønsket.

6.

Hvis den lokale nettverksforbindelsen tillater ikke tilgang til andre tilgjengelige PCer eller lagring, kontroller for å se om den bærbare datamaskinen har samme arbeidsgruppe navn som de andre ressursene. For å gjøre dette klikker du på 'Start', deretter 'Innstillinger,' og deretter 'Nettverkstilkoblinger'. Se på venstre side av vinduet under 'Hurtigstart' og venstre-klikk på 'Min datamaskin'. Under 'Min datamaskin' klikker du på 'Egenskaper' og klikker deretter på 'Datamaskinnavn' og 'Endre' -knappen.

7.

Sjekk om arbeidsgruppens navn er riktig. Hvis ikke, skriv inn riktig navn og klikk på 'OK' -knappen. Ellers klikker du på 'Avbryt' -knappen og avslutt prosessen.

Et lokalnettverk (LAN) er et datanettverk som ofte brukes i hjem, kontorer, skoler eller flyplasser. LAN-enheter gir vanligvis høye dataoverføringshastigheter over et relativt lite fysisk område på et privat vedlikeholdt sett med kommunikasjonsnettverk eller trådløse noder. En PC-betegnelse for et nettverk betyr at det er et Windows-basert operativsystem versus Apple eller Linux operativsystemer. Koble en bærbar PC til et PC-LAN er en av de enklere oppgavene på et eksisterende nettverk.


Copyright © 2010-2019