Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik får du tilgang til datamaskinen fra en annen plassering

Postet av : Camilla Näslund

 

Konfigurer vertsmaskin

1.

Logg inn som 'Administrator' og klikk på 'Start' -knappen. Skriv 'Fjerninnstillinger' i søkefeltet, og klikk deretter 'Tillat ekstern tilgang til datamaskinen.' I vinduet 'Systemegenskaper' klikker du på 'Fjern' -fanen.

2.

Legg inn en avkrysning i boksen ved siden av 'Tillat ekstern tilkobling til denne datamaskinen.' Dette legger automatisk til Eksternt skrivebord som et unntak fra Windows-brannmuren, noe som gir eksterne datamaskiner uhindret tilgang til vertsdatamaskinen.

3.

Klikk enten 'Tillat tilkoblinger fra datamaskiner som kjører en versjon av Remote Desktop (mindre sikker) 'hvis den eksterne datamaskinen kjører Windows XP. Hvis den eksterne datamaskinen kjører Vista eller Windows 7, klikker du på Tillat kun tilkoblinger fra datamaskiner som kjører eksternt skrivebord med nettverksgodkjenning (sikrere). ' Klikk på 'Apply', deretter 'OK'.

4.

Klikk på 'Start' -knappen, og klikk deretter på 'Kontrollpanel.' Klikk på 'Kontrollpanel Hjem', som ligger på høyre side av vinduet. Klikk på «Legg til eller fjern brukerkontoer» under overskriften «Brukerkontoer og familiesikkerhet» i det større vinduet.

5.

Klikk på kontoen som den eksterne datamaskinen skal bruke til logg inn på vertsdatamaskinen. Klikk på 'Opprett et passord.' Skriv inn passordet i feltet 'Nytt passord'; skriv det på nytt i feltet 'Bekreft nytt passord'. Klikk på 'Opprett passord' -knappen. Lukk vinduet.

6.

Klikk på 'Start' -knappen. Høyreklikk 'Computer.' Klikk på 'Egenskaper'. Finn teksten 'Datamaskinnavn', som er oppført i delen 'Datamaskinnavn, domene og arbeidsgruppeinnstillinger' i vinduet. Skriv ned det tildelte navnet på vertsdatamaskinen. Du trenger denne informasjonen for å logge på fra den eksterne datamaskinen. Lukke vinduet. La vertsdatamaskinen gå.

Logg på fra den eksterne datamaskinen

1.

Klikk på 'Start' -knappen. Skriv inn 'fjernkontroll' i søkeboksen og klikk på 'Eksternt skrivebordstilkobling' i resultatene.

2.

Skriv inn navnet på vertsdatamaskinen i feltet 'Computer' i 'Eksternt skrivebordstilkobling' -vindu; klikk på 'Koble til'.

3.

Skriv inn brukernavn og passord i feltene som er oppgitt i vinduet 'Skriv inn legitimasjon'. Klikk på 'OK'. Hvis en sikkerhetsmelding vises, klikker du på 'Ja'. Vertsdatamaskinens skrivebord vises på skjermen, akkurat som et hvilket som helst annet program. For å koble fra, klikk på 'X' øverst til høyre på skjermen.

Tips og advarsler

  • For å sikre at vertsdatamaskinen er tilgjengelig, må du endre strøminnstillingene for å forhindre at den går i dvalemodus eller i hvilemodus.
  • For å få tilgang til datamaskinen fra et annet sted, sett opp og aktiveringsprogramvare som lar deg kommunisere mellom en vertsmaskin og en ekstern datamaskin eller enhet. Når programmet er aktivert, gir programmet deg kontroll over vertsdatamaskinens filer, e-post, kalendere og annet program som ligger på den. Programvaren kan også fungere som et overvåkingsverktøy dersom vertsmaskinen er utstyrt med en webkamera.

    
    Copyright © 2010-2019