Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Protokoller for datakommunikasjon

Postet av : Camilla Näslund

  Helt siden begynnelsen av datamaskinen tilbake på 1950-tallet har IT-fagfolk forstått at disse systemene må kunne kommunisere med hverandre. Når kommunikasjonsprotokoller ble etablert, satte den scenen for Internettets fødsel førti år senere. I dag har vi mange regler eller protokoller som gjør at datasystemer kan kommunisere med hverandre, inkludert deling av datapakker og instruksjoner om hva andre systemer må gjøre.

HTTP

Hypertext Transfer Protocol (HTTP) i hovedsak opprettet World Wide Web som vi kjenner det i dag. Protokollen er basert på den kjente 'http: // www.' prefiks for et gitt nettsted. Før implementeringen av HTTP som en protokoll omfattet en rekke tall i stedet for ord en hvilken som helst gitt Internett-adresse, noe som gjør det vanskelig for brukerne å hente dataene de trengte. I løpet av 1990-tallet stormet bedrifter overalt for å etablere en permanent tilstedeværelse på nettet, muliggjort av de forenklede tekstnavngivningskonvensjonene til HTTP.

TCP / IP

Mens HTTP definerer hva som skal gjøres med dataene en gang mottok , Overføringskontrollprotokoll (TCP) og Internettprotokoll (IP) samarbeider som måten hvorpå datamaskiner kommuniserer med hverandre over internett. TCP bestemmer metoden ved hvilken datapakker overføres via et datanettverk, for eksempel på nettet. IP er ansvarlig for ruting av hver datapakke til riktig destinasjon.

FTP

Filoverføringsprotokoll (FTP) brukes til å overføre filer mellom datamaskiner, spesielt større filer som tar opp mer minne. Dette forhindrer at vanlige hangups oppstår når du prøver å sende store filer til filer eller brenne dem på en plate. Brukere kan laste ned en gratis grafisk FTP-klient som CuteFTP eller FileZilla. En FTP-klient gir programvare for raskt og enkelt å laste opp filer via filoverføringsprotokoll. Alternativt kan brukere med en FTP-vert laste opp filer via en nettleser; bare skriv inn ftp: // brukernavn @ vertsnavn i nettleserens adressefelt.


Copyright © 2010-2019