Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Hvordan Host ditt eget nettsted Tutorial

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Bestem en hostingleverandør. Den billige hosting som tilbys av de fleste selskaper kalles delt hosting. Nettstedet ditt er lagret på en enkelt server med mange andre nettsteder. Dette gir deg mindre kontroll, men er nok for en personlig eller lav trafikk nettside. Vurder hvor mye diskplass du trenger, og om du har spesielle krav, for eksempel en spesiell databasepakke. Hosting belastes vanligvis årlig.

2.

Kjøp et domenenavn. Det er lettere å kjøpe domenet via vertsleverandøren enn andre steder. Hvis du velger å ikke gjøre det, må du sørge for at verten er kjøpt først fordi du vil trenge navneserverinformasjon for å videresende domenet til din hostingleverandør. Domener kan til slutt utløpe, og selskapet du registrerer domenenavnet med, vil tilby å forny det automatisk eller i det minste sende deg varsel om utløpsdatoen.

3.

Design og last opp nettside. Du har utallige muligheter til å opprette nettstedet, inkludert å betale noen for å bygge den for deg, koding alt for hånd med HTML eller ved hjelp av kodingsrammer for å integrere nettstedet ditt med informasjon fra en database.

Tips og advarsler

  • Det er mulig å være vert for din egen personlige server på en Internett-tilkobling, men det krever mye datakompetanse. Å holde vertskapet ditt hjemmefra sikrer bedre service, utstyr og båndbredde enn du noensinne kunne få på en hjemmeserver. I tillegg, hvis du lagrer informasjon på en webverten, for eksempel familiebilder, fungerer verten som en sikkerhetskopi av dataene utenfor hjemmet ditt hvis noe skulle skje for å ødelegge de opprinnelige filene.
  • Kanskje du har en god ide for et nettsted eller bare trenger å være vert for noen familiebilder på nettet, men i stedet for å betale for gratis hosting, for eksempel en Wordpress-blogg eller opplasting av bilder til Flickr, vil du ha ditt eget personlige webdomener. Hosting-tjenester som Dreamhost, GoDaddy eller 1and1 tilbyr billige hostingalternativer for personlige nettsteder, og de kan vanligvis ta vare på å registrere domener samtidig. Noen tilbydere har raske oppsett for vanlige webpakker som Wordpress eller online handlekurver.

    
    Copyright © 2010-2019