Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Hva er forskjellen mellom åpen og delt nøkkel?

Postet av : Camilla Näslund

 

Funksjoner

Åpne nøkkelsystemer krever autorisasjon for å bli med i nettverket ved å gi et SSID-kode (SSID) og ruteren reagerer med suksess eller feil. Delte nøkkelsystemer har brukere angitt et passord manuelt på hvert system. Når en klient forsøker å koble seg til et nettverk, krypterer det passordet og sender det til ruteren, og håper det samsvarer med passordet på ruteren.

Fordeler

Deltastingsautentiseringssystemer har mindre angrep på tjenesten enn åpne nøkkelsystemer siden angripere ikke kan sende søppelpakker til nettverket. Åpen nøkkelenettverk gir større generell sikkerhet, da brukere som prøver å få tilgang til et WEP-nettverk, må oppgi et passord hver gang pålogging er forsøkt.

Advarsel

Et nettverk med delte nøkler antar at alle brukere er autentiske, hver stasjon kan avlyse på en annen stasjons trafikk. Hackere kan observere kommunikasjon mellom andre systemer og stjele krypterte meldinger. Hackere på åpne nøkkelnett har ikke denne muligheten. WEP-kryptering (Wired Equivalent Privacy) beskytter datanettverk av godkjenningsbrukere. En nettverksadministrator setter WEP-kryptering for å bruke enten delte nettverksnøkler eller åpne nøkler, hver med sine egne fordeler og ulemper.


Copyright © 2010-2019