Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

WiFi Peer to Peer-tilkobling

Postet av : Camilla Näslund

 

Funksjon

Institutt for elektroniske og elektriske ingeniører (IEEE) definerer to tilstander for kommunikasjon via trådløse nettverk. Infrastrukturmodus muliggjør kommunikasjon via en ruter, og Ad Hoc-modus lar enheter kommunisere direkte ved hjelp av nettverkarkitekturen (peer-to-peer). Disse standardene gjelder datamaskiner som kommuniserer med Wi-Fi. De er definert i en pakke med arbeidsdokument kalt 802.11.

Funksjoner

Bærbare datamaskiner og PDAer har et radio nettverkskort (NIC). Dette er satt til å utløse en melding som identifiserer enhetens nærvær. Samtidig lytter mottakeren for lignende signaler fra andre enheter. Brukeren får tilbud om å koble til en eller flere av enhetene innenfor rekkevidde. en peer-to-peer-tilkobling fordi ingen av datamaskinene i koblingen er klienten eller serveren.

Nettverk

Når prinsippet om å koble to datamaskiner direkte er oppnådd, åpnes andre muligheter. En av datamaskinene i lenken kan fornemme en annen datamaskin som ikke er i rekkevidde til sin peer i forbindelsen. Den midtre datamaskinen kan koble de to utenomliggende datamaskiner sammen, slik at en trådløs enhet kan kommunisere med flere datamaskiner enn bare de som er innenfor rekkevidden av senderen. En peer-to-peer-forbindelse i trådløs kommunikasjon kalles et 'Ad hoc' -nettverk. I denne konfigurasjonen kobles enheter med radiosender og mottakere direkte uten mekling av en ruteren.


Copyright © 2010-2019