Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik setter du opp en router for et kabelmodem

Postet av : Camilla Näslund

 

1. Plugg den ene enden av den første Ethernet-kabelen inn i kabelmodemets 'Ethernet' -port. Koble den andre enden av den første Ethernet-kabelen til ruterens 'Uplink' eller ' LAN-port.

2.

Koble den andre Ethernet-kabelen til en av de gratis porter på ruteren. Koble den andre enden av den andre Ethernet-kabelen til datamaskinens nettverkskort.

3.

Åpne datamaskinens nettleserprogram. For å bekrefte at ruteren fungerer som den skal, og at kablene er koblet til riktig, skriv inn adressen til et kjent nettsted (for eksempel 'ehow.com') og trykk 'Enter'. Hvis nettsiden ikke vises innen tretti sekunder, kontroller du Ethernet-kablene for å sikre at disse er riktig koblet til.

4. Skriv inn IP-adressen til ruteren (vanligvis 'http : //192.168.1.1 ', se' Tips 'for mer informasjon) i nettleserens søkefelt. Skriv inn brukernavnet og passordet for ruteren, og trykk på' Enter. 'Dette åpner rutens administrasjonsskjerm.

5.

Velg menyen 'Trådløs sikkerhet' fra ruteren administrasjonsskjerm, og velg 'WPA' som sikkerhetsmodus. Skriv inn et passord i 'WPA Shared Key' -feltet, og klikk 'Lagre innstillinger . 'Skriv dette passordet ned og hold det på et sikkert sted.

6.

Lukk nettleservinduet for å gå ut av administrasjonsskjermen for ruteren.

Tips og advarsler

  • Mange (men ikke alle) routerprodusenter bruker 192.168.1.1 som ruteren IP-adresse. Kontroller ruterdokumentasjonen for den riktige ruteren-IP-adressen, brukernavnet til brukeren og standard administratorpassord.
  • En trådløs ruter brukes til å dele en bredbåndstilkobling. Hvis du ikke ønsker at uautoriserte brukere skal få tilgang til nettverket, vil du imidlertid bruke sikkerhetsfunksjonene til en bredbåndsrouter. Vanligvis inneholder ruteren produsentene en oppsett-CD i ruteren. Hvis du ikke har denne CDen, kan ruteren konfigureres ved å logge på ruteren administrasjonsskjerm. Når oppsettet er fullført, kan ruteren brukes til å dele kabelen Internett-tilkobling trådløst.

    
    Copyright © 2010-2019