Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik setter du opp Internett på en bærbar datamaskin via en ruter

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Koble strømforsyningen til ruteren til et strømuttak nær kabel- eller DSL-modemet. Det må være nært nok til å koble de to med en Ethernet-kabel, jo kortere, jo bedre .

2. Kjør en Ethernet-kabel fra DSL- eller kabelmodemet til 'Internet' eller 'Data' Ethernet-porten på nettverksrouteren. Det eksakte navnet på porten varierer av produsenten; den er vanligvis satt bort fra en gruppe nummererte Ethernet-porter.

3.

Koble en Ethernet-kabel til en av de nummererte Ethernet-porter på ruteren. Koble den andre enden til en Ethernet-port på den bærbare datamaskinen. Din bærbare datamaskin skal nå kobles til Internett via ruteren. Hvis du bruker en trådløs ruter, hopper du over dette trinnet.

4.

Klikk på det trådløse signalikonet i oppgavelinjen i Windows nederst til høyre på datamaskinen din skjerm og velg det trådløse nettverket fra listen som vises. Hvis du ikke har konfigurert den trådløse ruteren ennå, velger du nettverket med standardnettverksnavnet som er opprettet av den trådløse ruteren. Kontroller rutens håndbok for standardnavnet. Ruteren deler sin internettforbindelse med alle enheter som er koblet til nettverket.

Koble til Internett via en ruter, i stedet for direkte å koble datamaskinen til kabelen eller DSL-modemet, legger til et ekstra lag isolasjon fra virusene og andre sikkerhetstrusler som du risikerer å støte på mens du er online. Heldigvis er de fleste nettverksrutere, både kablede og trådløse, konfigurert til å dele sine Internett-forbindelser automatisk med alle enheter som er koblet til dem. Å komme på Internett via en ruter med din bærbare datamaskin eller annen datamaskin, bør bare ta deg noen minutter.


Copyright © 2010-2019