Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik sender du en kommando for å våkne på LAN for en Dell-PC

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Start opp Dell-PCen. Gå inn i Setup-menyen eller BIOS-menyen ved å trykke på den riktige F-tasten under oppstart.

2.

Velg menyen 'Advanced Power Management' i menyen og trykk enter. Sørg for at enten 'Fortsett med MAC LAN' eller 'Slå på PCI-enheter' er aktivert. Godta endringene og fullfør oppstart av Dell-PCen.

3. Åpne 'Kommandoprompt' på Dell-PCen ved å klikke på 'Start' og skrive 'cmd' i søkefeltet, og klikk på 'Kommandoprompt' -programmet når det vises. Skriv 'ipconfig / all' i tekstfeltet og finn feltet 'Fysisk adresse' eller 'MAC-adresse'. Skriv ned verdien i dette feltet. Kontroller at Dell-PCen er koblet til ditt lokale nettverk, og slå av PCen.

4.

Logg inn på PCen som sender Wake-signalet. Installer et Magic Packet Utility-program. Flere gratis programmer er inkludert i ressursdelen.

5.

Koble send PC til lokalnettverket. Kjør Magic Packet Utility og skriv inn Dell PCs fysiske eller MAC-adresse i tekstfeltet. Klikk på 'Send', 'Wake' eller 'OK' -knappen (avhengig av hvilket program som brukes) for å sende Wake on LAN-signalet til Dell-PCen.

Wake on LAN er en prosedyre der et signal sendes av en ekstern PC til en annen datamaskin på samme nettverk som fører til at datamaskinen slås på. Wake on LAN er nyttig for å starte en datamaskin eksternt for å få tilgang til datamaskinen eksternt, enten det er å hente kontorfiler eller jobbe fra et fjernt sted. Sende en Wake on LAN-kommando er gjort ved å bruke en type program kalt Magic Packet Utility. Disse programmene sender et Wake-signal via et nettverk til en bestemt datamaskinadresse eller MAC-adresse.


Copyright © 2010-2019