Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik oversetter du en webadresse til en IP

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Klikk på Windows 'Start' -knappen og skriv 'cmd' i søkeboksen for å åpne Windows-kommandoprompten. Hvis du bruker Linux, åpner du et terminalvindu for å få tilgang til ledeteksten.

2.

Skriv 'nslookup' for å kjøre kommandoen nslookup. Når kommandoen starter, viser den standard serveren som brukes til å løse DNS-spørringer, som vanligvis er Internett-ruteren. Det gir deg en ledetekst, startet med 'u0026 gt;' tegn.

3.

Skriv inn domenenavnet for å løse, for eksempel 'www.microsoft.com.' Kommandoen vil vise den tilhørende IP-adressen eller adressene.

4.

Skriv 'Avslutt' for å forlate kommandoprompen for nslookup.

5.

Skriv 'Avslutt' igjen for å lukke operativsystemets ledetekst.

Internett kjøres ved hjelp av Domain Name System (DNS), som oversetter menneskelige lesbare domenenavn, for eksempel 'www.microsoft.com', til en IP-adresse som identifiserer serveren som nettstedet er vert for.

Kommandoen nslookup er en systemkommando som brukes til å spørre en DNS-server, og er tilgjengelig på både Windows og Linux-systemer. Når kjør fra kommandoprompten, ser kommandoen opp hvilken server som holder adressedetaljer for det angitte domenenavnet, og henter deretter disse detaljene for deg.


Copyright © 2010-2019