Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik oppretter du LAN-nettverk

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Koble nettverksruterens strømforsyning til et stikkontakt i nærheten av datamaskinene du vil nettverk.

2.

Koble til Ethernet-kabel som kjører fra DSL- eller kabelmodemet til 'Internet' eller 'Data' -porten på ruteren. Den er vanligvis gruppert vekk fra de andre Ethernet-portene. Hvis du ikke vil koble nettverket til Internett, hopp over dette trinnet.

3.

Koble en Ethernet-kabel til en nummerert Ethernet-port og koble den andre enden til en Ethernet-port på en datamaskin. Gjenta dette trinnet på hver datamaskin du vil koble til nettverket du installerer.

4.

Slå på datamaskinene.

5.

Åpne 'Start' -menyen på en av datamaskinene, høyreklikk på 'Computer' og velg 'Properties' fra menyen som åpnes.

6 .

Klikk på 'Endre innstillinger', og klikk deretter 'Endre ...' -knappen i vinduet som åpnes. Dette åpner vinduet 'Computer Name / Domain Changes'.

7.

Skriv inn navnet du vil ha datamaskinen på nettverket, og skriv inn navnet du vil ha det lokale nettverket å ha. Klikk på 'OK' for å lagre endringene. Datamaskinen din vil fungere i et øyeblikk, og deretter vises meldingen 'Velkommen til ... arbeidsgruppen.' Klikk på 'OK'.

8.

Start datamaskinen på nytt.

9.

Åpne 'Datamaskinnavn / Domain Changes' vindu på de andre datamaskinene du vil legge til i nettverket, og skriv inn arbeidsgruppenavnet du opprettet på den første datamaskinen. Du kan også endre datamaskinens navn på dette tidspunktet.

10.

Tilbakestill datamaskinene etter at du har skrevet inn nettverksnavnet og arbeidsgruppen. Datamaskinene er nå konfigurert på et LAN .

Et LAN-lokalnettverk - er en gruppe datamaskiner som er koblet til hverandre via en Ethernet-router. Denne typen nettverk er ekstremt rask og perfekt stabil, ideell for situasjoner som krever overføring av store mengder data eller raske responstider til informasjon sendt over nettverket. Windows 7 foretrekker å bruke sin 'hjemmegruppe' nettverkskonfigurasjon for filoverføringer, men hjemmegruppe fungerer bare mellom datamaskiner som kjører Windows 7. Ved å sette opp en lokal arbeidsgruppe kan datamaskiner av alle former og størrelser komme inn på moroa.


Copyright © 2010-2019