Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik deler du trådløst via et LAN

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Koble den trådløse ruteren til bredbåndsmodemet. Sett den ene enden av Ethernet-kabelen inn i 'WLAN' eller 'WAN' -porten på baksiden av den trådløse ruteren og den andre enden i modemets Ethernet-kabelport. Slå på begge enhetene. Sett inn en ende av en annen Ethernet-kabel i en åpen 'kablet' -port på ruteren og den andre inn i Ethernet-porten på en datamaskin.

2.

Sett inn installasjons-CDen på trådløse ruteren inn i diskstasjonen på datamaskinen som er koblet til ruteren. Vinduet Installasjonsveiviser åpnes. Følg instruksjonene gitt av veiviseren for å konfigurere og installere ruteren. Navner for eksempel det trådløse nettverket og legg til sikkerhetskryptering når du blir bedt om det. Velg mellom WPA- eller WEP-sikkerhet.

3.

Klikk på 'Fullfør' -knappen når veiviseren har fullført installasjonen. For å koble til ruteren i fremtiden, skriv inn ruterenes IP-adresse i adresselinjen til en hvilken som helst nettleser. Et eksempel på en felles standardruter-IP-adresse er 192.168.1.1. Se eierens håndbok for ruteren din.

4. Koble datamaskinene til det nye trådløse nettverket. Klikk på 'Start', deretter 'Kontrollpanel' og velg 'Nettverk og Internett' fra listen Klikk på 'Koble til et nettverk' under 'Nettverks- og delingssenter.' En popup-liste over tilgjengelige nettverk vises nederst til høyre på skjermen.

5.

Klikk på ditt trådløse nettverk for å velge det, og klikk deretter på 'Koble' -knappen. Skriv inn nettverkspassordet hvis det er aktuelt. Datamaskinen er nå koblet til det trådløse nettverket og alle dets delte ressurser. Gjenta prosessen for hver datamaskin på nettverket. Når du er koblet til trådløst, kan du fjerne Ethernet-kablene fra datamaskinene og den kablede ruteren fra nettverket.

Et lokalnettverk (LAN) er en sammenkoblet gruppe datamaskiner og eksterne enheter som skrivere eller lagringsenheter. Hovedformålet med et LAN er å dele nettverksressursene mellom de tilkoblede datamaskinene. Datamaskinene er vanligvis koblet til Ethernet-kabler. Det er imidlertid mulig å dele nettverksressurser som Internett over LAN trådløst ved å installere en trådløs ruteren på nettverket. Nettverket må bruke et bredbåndsmodem for å koble til Internett, og datamaskinene må ha trådløse adaptere installert.


Copyright © 2010-2019