Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik definerer du RJ45-kontakt

Postet av : Camilla Näslund

 

Ethernet-nettverk

Den vanligste bruken av RJ45-kontakter er å koble Ethernet-nettverk. Ethernet-ledninger bruker to par ledninger i en kategori 5-kabel, og pinner en, to, tre og seks av RJ45-kontakten.

Telefonkontakt

Eldre telefonsystemer brukte en versjon av RJ45 som var litt forskjellig fra den nåværende konfigurasjonen som brukes i dataprogrammer. Pluggene hadde fire pinner i stedet for åtte og ble primært brukt for tilkobling av høyhastighetsmodemer. Telefonversjonen ble tastet og ville ikke passe inn i en moderne RJ45-kontakt.

Serielle tilkoblinger

Enkelte serielle enheter kan bruke RJ45-kontakten og kontakten som tilkoblingsmiddel. Alle åtte pins og fire par ledninger brukes til å gjøre de nødvendige tilkoblingene.

ISDN

Integrated Services Digital Network, eller ISDN, er et digitalt nettverk levert av mange telefontjenester. Det gir et høyhastighets digitalt grensesnitt i forbindelse med digital telefontjeneste. RJ45-kontakter på ISDN-utstyr bruker seks pins og seks ledere. Registrert Jack 45-kontakten er en modulær kontakt som hovedsakelig brukes til nettverkskabler. Den har åtte kontakter og er oftest brukt med kategori 5-kabling som inneholder fire snoede par med 25 gauge ledninger.


Copyright © 2010-2019