Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Introduksjon til informasjons- og kommunikasjonsteknologi

Postet av : Camilla Näslund

 

Funksjon

Informasjonsteknologi beskrives best som bruk av maskinvare og programvare for å samle, overføre eller lagre informasjon. Kommunikasjonsteknologi refererer til systemer som brukes til kommunikasjon, som inkluderer telefon, radio, faks, fjernsyn, e-post, mobiltelefoner og direktemeldinger. Sammen er begge feltene ganske enkelt referert til som 'IKT.'

Typer

Ifølge Tutor 2 U er IKT ofte delt inn i to hovedgrupper: 'tradisjonell datamaskinbasert teknologi' og 'digital kommunikasjonsteknologi.' Eksempler på tradisjonell datamaskinbasert teknologi er regnskapsprogrammer og tekstbehandlere. Digital kommunikasjonsteknologi dekker alt fra Internett til satellittkoblinger.

Fordeler

Organisasjoner stole på IKT-systemer for å øke produktiviteten, redusere kostnadene og ta bedre beslutninger. Et eksempel er databaseprogramvare slik at bedrifter raskt kan behandle massive mengder informasjon om sine kunder. De kan da bruke data på kundenes shoppingvaner for å designe en bedre markedsplan. Nesten alle bedrifter, ideelle organisasjoner og offentlige byråer går høyteknologisk i disse dager. Mange bedrifter forventer at alle ansatte får vite grunnleggende informasjon og kommunikasjonsteknologi.


Copyright © 2010-2019