Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Informasjon om mobil IP

Postet av : Camilla Näslund

 

Definisjon

Mobil IP, også referert til som IP Mobility, er en standardprotokoll for Internet Engineering Task Force (IETF) som brukes til kommunikasjon. IETF ble opprettet for å fremme og utvikle Internett-standarder. Mobil IP lar brukerne bli sendt IP-identifikasjonsinformasjon mens de reiser mellom datanettverk. En IP-adresse er en numerisk etikett som er tilordnet enheter i et datanettverk, og brukes til adressering og nettverkskommunikasjon.

Funksjon

Mobil IP er en funksjon i Internet Protocol-standarden som videresender e-post og annen bruker informasjon for å flytte brukere i et nettverk. Disse brukerne kan logge seg på og registrere deres tilstedeværelse i et eksternt nettverk, og hjemmeagenter eller rutere, i brukernettet, videresender informasjonen til utenlandske agenter i det eksterne nettverket.

Programmer

Mobil IP kan brukes i trådløse og kablede omgivelser hvor brukere transporterer sine mobile enheter over overlappende trådløse systemer, for eksempel trådløse lokalnettverk (WLAN). Noen mobilsystemer, for eksempel 3G, bruker ikke mobil IP, fordi de har sine egne roamingmekanismer. Brukerne av mobilenheter kan reise ut av sitt utpekte datanettverk av ulike årsaker. Et protokollsett som heter Mobile IP, lar disse brukerne beholde sin IP-adresse (IP-adresse) utenfor nettverket.


Copyright © 2010-2019