Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Hvordan Ping en ekstern datamaskin

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Klikk på 'Start' -menyen.

2.

Skriv 'CMD' i 'Start søk' .' Velg 'Kjør' før du skriver inn 'CMD' hvis du kjører XP. Alternativt, velg 'Alle programmer', 'Tilbehør', 'Kommandoprompt.'

3.

Skriv 'ping' etterfulgt av datamaskinens IP-adresse. Hvis du for eksempel pinger en datamaskin med en IP på 432.0.0.1, skriver du 'ping 432.0.0.1' - skriv ikke anførselstegnene. Hvis du ikke kjenner IP-adressen på datamaskinen, men kjenner et nettsted tilknyttet serveren, skriver du inn nettadressen i stedet for IP, for eksempel 'ping www.somesiteimpinging.com.' Ping vil gi deg IP-adressen tilknyttet nettserveren hvis du trenger det.

4.

Se i kommandoprompt-vinduet for ping-svaret. Dataene skal angi hvor raskt datapakker ble sendt tilbake til datamaskinen fra den eksterne datamaskinen. Det indikerer også hvor mange pakker ut av alle pakkene som sendes, gjorde det tilbake, noe som kan gi deg ledetråder om mulig datatap.

Pinging er en enkel metode for å teste om en datamaskin er i stand til å overføre data over et nettverk. Det fungerer på en call-and-response basis. Du sender flere datapakker til en annen datamaskin, og hvis den andre datamaskinen og nettverket fungerer som de burde, sender den andre datamaskinen pakkene helt tilbake. Dette kan være nyttig når du prøver å feilsøke om sakte dataoverføring skyldes datamaskinen eller på grunn av nettverket. Pinging gir deg også IP-adresser for nettsteder, noe som er nyttig for ekstra nettverkstesting.


Copyright © 2010-2019