Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Hva er en datamaskinbrannmurdefinisjon?

Postet av : Camilla Näslund

 

Hva er en brannmur?

De fleste hjemmedatamaskiner er kjøpt med brannmurprogramvare som allerede er installert, for å beskytte mot installasjon av ondsinnet spionprogram når brukeren er online. Firewalls er også installert på hvilket som helst nettverk som brukeren ønsker sikker tilgang fra en server til en annen maskin.

Hvorfor definere brukere?

I et stort selskap er ikke alle ansatte, eller skal kunne få tilgang til alle fil i det interne nettverket. Kun brukerne og programvareklienten som trenger tilgang til en bestemt ressurs i nettverket, får muligheten til å gjøre det.

Teknikker

Brannmurer gir beskyttelse ved å verifisere innkommende pakker som ble forespurt, og etter NAT eller Nettverksadresse Oversettelse, for å skjule IP-adressen til brukeren fra omverdenen, samt blokkering av trafikk fra bestemte IP-adresser. Datamaskinen er også skilt av en proxy-server. En brannmur gir beskyttelse ved å enten tillate eller blokkere andre brukere fra å få tilgang til et nettverk, avhengig av brukerens autorisasjon. Datamaskinen, ruteren eller serveren er avhengig av spesifiserte brukerdefinisjoner for å angi tillatelig trafikk fra uønskede sikkerhetsrisiko.


Copyright © 2010-2019