Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik oppretter du en gratis VPN

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Klikk på 'Start' -knappen, og klikk deretter 'Kontrollpanel' på Windows 7-datamaskinen som er koblet til det private nettverket du vil ha tilgang til ved hjelp av en VPN. Vinduet 'Kontrollpanel' vises.

2.

Dobbeltklikk på 'Nettverks- og delingssenter' -ikonet. Klikk 'Change Adapter Settings' i vinduet 'Network and Sharing Center'.

3.

Trykk på 'ALT' og 'F' -tastene samtidig, eller klikk på ' Fil '-menyen. Klikk på 'Ny innkommende tilkobling' i rullegardinmenyen som vises. I vinduet som vises, klikker du for å velge hver konto du ønsker å gi tillatelse til VPN-tilkobling til Windows 7-datamaskinen.

4.

Velg 'Via Internett' og klikk deretter Klikk på 'Next' -knappen.

Klikk på 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)' i listen over protokoller, og klikk deretter på 'Egenskaper' -vinduet. Vinduet 'Innkommende IP-egenskaper' vises.

6.

Merk av for «Tillat oppringere å få tilgang til mitt lokale nettverk». Klikk på 'Tilordne IP-adresser automatisk ved hjelp av DHCP' -knappen, og klikk deretter på 'OK' -knappen.

7.

Klikk på «Tillat tilgang» -knappen for å godta de valgte innstillingene (som vil aktivere Local Area Network-kommunikasjon via VPN). Klikk på 'Lukk' -knappen for å fullføre innkommende VPN-tilkoblingskonfigurasjon.

8.

Konfigurer ruteren eller brannmuren fra port 1723 til IP-adressen til Windows 7-datamaskinen. Aktiver 'PPTP' passere på ruteren eller brannmuren (hvis det gjelder brannmuren eller ruteren).

9.

Klikk på 'Start' -knappen på Windows 7 fjernklientdatamaskinen , og klikk deretter på 'Kontrollpanel'. Dobbeltklikk på 'Nettverk og Internett', og vinduet 'Nettverk og Internett' vises.

10.

Klikk på koblingen 'Nettverks og delingssenter'. Klikk på koblingen 'Opprett en ny tilkobling eller et nettverk'.

11.

Klikk på 'Koble til en arbeidsplass' og klikk på 'Neste' -knappen. I det neste vinduet klikker du 'Bruk Internett-tilkobling (VPN)'.

12.

Skriv IP-adressen til ruteren eller brannmuren på Internett siden, og beskytt beskyttelsen av Windows 7 VPN-datamaskinen i 'Internetadresse:' -feltet. Skriv inn et navn for VPN-tilkoblingen i feltet 'Destinasjonsnavn'. Klikk på 'Neste' -knappen.

Skriv inn navnet på brukerkontoen som har tillatelser for å koble til Windows 7 VPN-datamaskinen i feltet 'Brukernavn' og skriv inn passordet for samme konto i feltet 'Passord'. Klikk kun på 'Husk dette passordet' hvis den eksterne Windows 7-klientdatamaskinen er en privat datamaskin, og klikk deretter på 'Opprett' -knappen.

14.

Klikk på 'Koble nå', og klikk deretter for å teste den nye VPN-tilkoblingen.

VPN (Virtual Private Network) -teknologi kan gjøre det mulig for deg å koble til et eksternt privat nettverk eller en datamaskin over Internett. Dette gjøres ved å etablere en kryptert 'tunnel' der de eksterne datamaskinene og private nettverks verter kan kommunisere trygt. VPN-teknologi er innebygd i de fleste nåværende Microsoft Windows-datamaskiner.


Copyright © 2010-2019