Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Trådløst LAN vs Wi-Fi

Postet av : Camilla Näslund

 

Trådløst LAN

Et trådløst LAN kobler to eller flere enheter via et delt radiosignal. Et tilgangspunkt er en enhet, for eksempel en ruter, som overfører og mottar radiosignalene til og fra de andre enhetene på nettverket. Et sikkert, trådløst LAN tillater bare tilgang til definerte medlemsenheter av nettverket, slik at denne konfigurasjonen er mer vanlig i et hjem- eller bedriftsnettverk.

Wi-Fi

Wi-Fi er et begrep som beskriver teknologi for trådløs nettverk. I populær bruk beskriver den et trådløst tilgangspunkt som tillater trådløs Internett-tilgang via et offentlig hotspot. Hvis Wi-Fi er et åpent nettverk, kan alle innen rekkevidde koble til nettverket uten godkjenning. Et lukket Wi-Fi-nettverk krever godkjenning og muligens betaling før Internett er tilgjengelig. Siden denne typen tilgangspunkt bare tillater Internett-tilgang, brukes den ikke der hvor sammenkobling med lokale datamaskiner er målet.

Trådløs sikkerhet

Trådløst LAN og Wi-Fi kommuniserer ved bruk av radiobølger. Hvis forbindelsen til enten ikke er sikret, er brukeren utsatt for at en annen bruker fanger signaler gjennom eget trådløst utstyr. Bruk av krypteringsverktøy er nødvendig for å forhindre at du tar opp dine private data av en motsatt bruker. Wi-Fi-brukere anbefales generelt ikke å koble til nettsteder som krever høy sikkerhet, for eksempel banken din, da signalet mellom tilgangspunktet og datamaskinen din er usikret. Wi-Fi og trådløse lokalnettverk (LAN) er allestedsnærværende i dagens hyperforbundne verden. Begge nettverksteknologiene tillater en bruker å koble datamaskinen til et nettverk uten behov for kabling.


Copyright © 2010-2019