Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Skriverdeling i Windows NT 4.0

Postet av : Camilla Näslund

 

Kompatibilitet

Windows NT-delte skrivere er kompatible med alle versjoner av Windows fra NT til 7. Delt skrivere er tilgjengelige fra Linux / Unix-systemer i Samba, en åpen kildekodeimplementering av Microsoft-nettverksprotokoller. Mac OS X-brukere kan også bli med i et Windows-nettverk for å få tilgang til delte skrivere og ressurser.

Administrasjon

Du kan opprette en skriveradministrator ved å tilordne privilegier i brukerrettighetspolitikken. Denne brukeren kan administrere utskriftskøer, feilsøke problemer og opprette virtuelle skrivere. Ved å tildele rettigheter kan denne brukeren administrere skriveren uten å ha kontroll over en full administrator, noe som gir nettverksadministratorer muligheten til å delegere.

Virtuelle skrivere

En enkelt fysisk skriver kan ha flere virtuelle skrivere. Hver virtuell skriver kan tilordnes til en annen gruppe eller avdeling for organisatoriske formål. Virtuelle skrivere kan også ha separate innstillinger og prioriteringer, avhengig av brukerbehov. For eksempel kan regnskapsavdelingen ha forskjellige utskriftsinnstillinger enn designavdelingen. Windows NT-skriverdeling gir et betydelig nivå av kontroll over hvem som kan skrive ut til en nettverksskriver. Deling av en skriver er en kostnadsbesparende prosess. Windows NTs kontroller lar deg håndtere skriveren effektivt, selv med et stort antall brukere.


Copyright © 2010-2019