Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Sikkerhetsproblemer på eksternt skrivebord

Postet av : Camilla Näslund

  Eksternt skrivebordsprogramvare har mange fordeler for datamaskiner og bedrifter som bruker datamaskiner på flere steder. Enkelheten og tilgangen til informasjon disse programmene tilbyr, kommer med noen få sikkerhetsrisikoer som kan forverres av mindre enn vaktige systembrukere. Hvis du ikke konfigurerer eksternt skrivebordssikkerhet på riktig måte, kan det føre til tyveri av sensitiv informasjon.

Brukergenerert sikkerhetstrusler

Når du åpner datamaskinen din ved hjelp av ekstern desktop-teknologi, oppretter du en åpen forbindelse til datamaskinen. Hvis du glemmer å lukke denne tilkoblingen når du er ferdig med å jobbe alle som bruker vertsdatamaskinen neste, kan du få tilgang til datamaskinen din på samme måte og i utgangspunktet ha fri regjering for å manipulere filene dine og potensielt stjele verdifull informasjon. For å bekjempe denne sikkerhetsrisikoen har de fleste eksterne stasjonære programvare standardforbindelsesinnstillinger som forstyrrer tilkoblingen dersom systemet har gått i tomgang i forutbestemt tid.

Økt nettverksangrep

For å aktivere ekstern stasjonær programvare må du ha åpen nettverksport for at kommunikasjon skal skje mellom datamaskinen og administratoren. En åpen port er i det vesentlige et hull i datamaskinens brannmur --- mursteinen den bruker for å holde uønsket nettverkstrafikk. Hackere kan bruke disse hullene i brannmuren for å få tilgang til filene dine, personlig informasjon og bruke datamaskinen til å spredte virus. Ifølge datatrening og konsulentfirma, er det mulig å ha tilgang til Moby Disk Consulting-verktøy som hackere bruker til å bryte inn på PCen, gratis og enkelt.

For mange bruker-IDer

Under normale omstendigheter har administrasjonsdatamaskinen bare en brukeridentifikasjon og passord for å få tilgang til datamaskinen din. Hvis det oppstår problemer med systemet, kan det hende at teknikere må bli innkalt for å fikse det. Nye brukeridentifikasjoner må opprettes slik at de får tilgang til systemet. Hvis den nyopprettede bruker-IDen s er ikke slettet, har det blitt opprettet et nytt sikkerhetsproblem i det eksterne skrivebordssystemet. En hacker ved hjelp av et brute force passordprogram har nå to alternativer for å prøve å få tilgang til datamaskinen. Når dette skjer i en kontorinnstilling der bedriftskontoer og økonomiske poster lagres på datamaskiner som er sammenkoblet, kan resultatene være katastrofale.


Copyright © 2010-2019