Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik kjører du en Ventrilo Server gjennom en Windows Server til Windows XP

Postet av : Camilla Näslund

 

Serveroppsett

1.

Kontroller at det lokale nettverket fungerer, og at eventuelle Windows XP-systemer som ønsker å bruke nettverket, har tilgang til serversystemet.

2.

Last ned Ventrilo Server-programmet på Windows Server-datamaskinen. Åpne den nedlastede filen for å installere programmet.

3.

Åpne alternativet 'Rediger INI' fra 'VentSrv' -mappen i Programmer-listen. Navngi serveren ved å endre verdien etter 'Name =' -teksten og lagre dokumentet.

4.

Kjør alternativet 'Ventrilo Server' fra 'VentSrv' -mappen i Programliste. Vent til servervinduet viser dialogboksen 'KLAR'.

5.

Klikk på Start-menyen og åpne et kommandopromptvindu i mappen 'Tilbehør'. Skriv 'ipconfig' uten anførselstegn og trykk 'Enter'. Merk IP-adressenummeret. Klientsystemene trenger dette nummeret for å kunne koble til serveren.

Klientoppsett

1.

Last ned Ventrilo Client-programmet på alle Windows XP-systemer du Ønsker å bruke programvaren med. Åpne filen og følg instruksjonene for å installere programvaren. Åpne Ventrilo fra 'Alle programmer' i Start-menyen.

2.

Klikk på pilknappen etter rullegardinmenyen 'Brukernavn' og velg 'Ny. ' Skriv inn et brukernavn og annen ønsket personlig informasjon, og klikk deretter 'OK'. Denne informasjonen vises til andre brukere som er koblet til Ventrilo-serveren.

3.

Klikk på pilknappen etter rullegardinmenyen 'Server', og velg 'Ny'. Skriv inn navnet på serveren som er definert av serverens INI-fil, og klikk på 'OK'. I boksen 'Vertsnavn eller IP' skriver du inn IP-adressen til Windows Server-systemet. Klikk 'OK'.

4.

Klikk på 'Koble' -knappen for å starte kommunikasjon med serveren. Servernavnet vises i Ventrilo hovedvindu, sammen med navnene til andre tilkoblede brukere.

Tips og advarsler

  • Brukere som arbeider på Windows Server-systemet, kan koble til sin egen Ventrilo Server ved å laste ned klientprogramvaren og følge klientoppsettprosedyren. Serveradministratorer kan også redigere andre verdier i serverens INI-fil for å opprette et tilgangspassord og kontrollere andre serverelementer.
  • Ventrilo, et voice-over IP-program for kommunikasjon mellom datamaskiner, bruker en klient / servermodell for å konfigurere tilkoblinger. En bruker vert for en server ved hjelp av serverversjonen av programmet, og enkeltkunder kobler sammen og kan kommunisere gjennom server-systemet. Hvis du allerede har en Windows Server-datamaskin koblet til ett eller flere Windows XP-systemer, gir den en god arkitektonisk grunnlag for Ventrilo-kommunikasjon på et lokalt nettverk.

    
    Copyright © 2010-2019