Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Regler og standarder for Ethernet-kabelinstallasjon

Postet av : Camilla Näslund

  Mens trådløst nettverk har blitt mer vanlig enn kablet Ethernet, er det fortsatt flere grunner til å foretrekke kabel. Kabler taper også mindre data enn trådløse signaler, og gir et høyere sikkerhetsnivå for hjemme- og forretningsnettverk. Det kan være vanskelig å kjøre Ethernet-kabelen, men forstå at de tilhørende installasjonsstandardene kan gjøre prosessen raskere og enklere.

Bruk CAT-5

Flere typer Ethernet-kabel er tilgjengelig, men standard hjemme- og bedriftsnettverkskabel har en tendens til å være CAT-5. Kort for kategori 5-snoet parkabel, denne typen kabel CAT-5e er den nyere kabelen, og gir høyere effektivitet og bedre signalkvalitet. Noen høytrafikknettverk må kanskje bruke CAT-6, men de fleste små nettverk vil Gjør det bra på CAT-5. Det er best å unngå å bruke CAT-3 eller telefonkabel, som bare kan sende 10 Mbps.

Unngå Wire Stress

Ifølge bransjens ekspert Steve DeRose, CAT-5 og høyere Ethernet-kabler må aldri trekkes med mer enn 25 kg. av kraft fordi høye belastningsnivåer på kabelen kan skade de enkelte ledningene innvendig og redusere effektiviteten. Å trekke for hardt kan til og med ødelegge kabelen. Det er også viktig å unngå stifting eller spikring gjennom kabelen, og for å sikre at alle festene er relativt løs. Det er også best å unngå bøyning eller kinking av ledningen for å passere den rundt hjørnet. Hvis en bøying kreves, må du sørge for at det er 'gradvis en som vunnet', legger mye belastning på kabelen.

Hold rørene klare

Når du kjører Ethernet-kabel inne i rørledningen, må du kontrollere at rørledningen aldri er mer enn 40 prosent full. Dette forhindrer kablene i å komprimere hverandre og forårsake skade. Unngå stramme bøyninger i rørledningen, og installer alltid en trekke albue eller åpen plate, regelmessig langs ledningen. Dette gjør det mulig for arbeidere å trekke kabelen gjennom ledningen uten fare for at den blir sittende fast eller knust når den passerer gjennom en bøyning.

Unngå forstyrrelser

DeRose anbefaler mot ledige ledninger mer enn u0026 frac12; tommer for å gjøre en tilkobling. Vrengene i Ethernet-kabelledninger tjener en hensikt: de avbryter forstyrrelser mellom ledningene. Untwisting dem kan øke interferens og 'støy' over Ethernet. Unngå å koble ledning innen 6 tommer elektrisk ledninger, og pass på å holde kablene fri for lysrør og intercom-ledninger, noe som også kan forårsake forstyrrelser.


Copyright © 2010-2019