Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Hva er en Wi-Fi-adapter brukt til?

Postet av : Camilla Näslund

 

Wi-Fi

I hovedsak er Wi-Fi et begrep som identifiserer trådløse nettverk som kommuniserer via radiobølger. Enhetene som tillater datamaskiner å utnytte disse typer nettverk kalles Wi-Fi-adaptere. Wi-Fi-adaptere kan enten installeres internt i hjemmedatamaskiner eller koble til dem via kontakter som USB- eller Ethernet-porter.

Datamaskiner

Mens Wi-Fi kan brukes til å utføre noen oppgaver som krever sammenkoblede datamaskiner, er de vanligst funnet i hjemmet, som fungerer som Internett-tilgangspunkter. I dette tilfellet tillater en datamaskin eller en datamaskin som server at andre datamaskiner, for eksempel bærbare datamaskiner, får tilgang til Internett gjennom dem ved hjelp av et Wi-Fi-nettverk.

Underholdning

Wi-Fi-adaptere finner stadig mer vei inn i hjemmeunderholdningsutstyr som TV og DVD-spillere. På samme måte som datamaskiner, får disse enhetene tilgang til Internett via en Wi-Fi-tilkobling som gjør det mulig å benytte seg av en rekke online-underholdning, for eksempel fjernsynsprogrammer eller filmer. Med kontinuerlig utvikling av datateknologi og hyppig utseende av ny teknologi, er det lett å få igjen. Et av disse raske områdene er datanettverk. Ettersom nettverkene finner veien dypere i hverdagen, er det viktig å holde seg informert.


Copyright © 2010-2019