Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Hva er Web SSO?

Postet av : Camilla Näslund

 

Fordeler med Web SSO

Et nettverk består av flere uavhengige systemer. Web SSO sparer tid ved å eliminere behovet for at en bruker skal skrive inn brukernavnet og passordet for å få tilgang til ulike deler av nettverket. Enkelt pålogging reduserer forespørsler om tilbakestilling av passord og forenkler datastyring av brukerkontoer.

Ulempene med Web SSO

En enkelt påloggingsløsning øker noen sikkerhetsrisiko, siden det bare krever ett passord for å få tilgang til alle systemene . Også, hvis en bruker er logget på og etterlater datamaskinen uovervåket, kan en uautorisert person lett få tilgang til hele nettverket. Web SSO kan være utfordrende og dyrt å implementere på eksisterende infrastrukturer.

Grunnleggende web SSO-konfigurasjon

De fleste SSO-løsninger følger de samme grunnleggende prinsippene. Brukeren blir bedt om å logge på med hans legitimasjon, som er godkjent av et tredjepartssystem. Etter at den innledende påloggingsinformasjonen er autentisert, sendes informasjonen automatisk til andre programmer som krever at brukeren logger på, slik at tilgang til alle nettverkssystemene. Web-SSO, eller enkelt pålogging, er en type nettverksautentisering som tillater en bruker å logge på en gang, og deretter få tilgang til alle de tilkoblede systemene på nettverket.


Copyright © 2010-2019