Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Vanlige TCP / IP-protokoller

Postet av : Camilla Näslund

  Overføringsprotokoll (TCP) og Internet Protocol (IP) går hånd i hånd i Internet Protocol Suite for å gi funksjonalitet til Internett-brukere. Nettleseren din og andre programmer på datamaskinen din bruker protokoller som pakkes rundt disse to protokollene. 'Wrapping', refererer til en komponent, protokoll eller tjeneste som baserer seg på et mer elementært konsept eller produkt, inkludert det elementære aspektet i strukturen og bruker det som grunnlag for å bygge på. Hypertekstoverføringsprotokoll (HTTP), for eksempel ombrytes rundt 'TCP / IP', som gjør nesten alle andre tilkoblingsbaserte protokoller.

HTTP

Du vil ha svært begrenset bruk av Internett uten Hypertext Transfer Protocol . Nettleseren din åpner en side ved hjelp av HTTP for å etablere en forhandling med destinationsserveren, og angir hvilken fil den ønsker å nå og tolke dataene som serveren bokstavelig talt spretter ut i nettleseren. Forhandlingen innebærer vanligvis at nettleseren forteller sin versjon, navn og hvilket domene det vil ha tilgang til, samt banen til filen i domenet den trenger å lese. Domenet kan eksistere som en mappe på serveren, som serveren henter og sender data fra.

FTP

Filoverføringsprotokollen (FTP) optimaliserer dataoverføringen. Mens HTTP bruker koblinger og baner med kataloger for filoverføringer, viser FTP deg en katalogstruktur som ligner operativsystemets Explorer-program som du bruker til å bla gjennom filer på datamaskinen. Du kan bokstavelig talt dra og slippe filer på samme måte som du gjør frakoblet via en FTP-server. Denne typen protokoll inneholder en liten mengde forhandlinger og noen ganger brukerautentisering for å gjøre prosessen raskere. Hvis du eier et nettsted, kan du være veldig kjent med FTP og måten den fungerer på, siden du må få tilgang til verten din

SMTP og POP

POP (Simple Message Transfer Protocol) (POP) fungerer enkelt for å overføre e-postmeldinger. SMTP sender meldingene dine ved å koble til e-postserveren din, forhandle og verifisere integriteten til e-postdokumentet ditt, lese adressene 'Til' og 'Fra' og forhandle overføring til målserveren. POP henter meldingen din es ved å koble til e-postserveren din og laste ned hver ny melding slik at du kan lese den fra et klientprogram. Disse protokollene fortsetter å sende e-post. Hvis en melding ikke sender via SMTP, sparer serveren ofte meldingen og prøver igjen innen en viss tidsperiode.


Copyright © 2010-2019