Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Ulike typer nettverksmaskinvare

Postet av : Camilla Näslund

  Nettverksmaskinvare refererer til datautstyret som brukes til å koble sammen forskjellige datamaskiner sammen, opprette et nettverk. Nettverk er mye brukt i informasjonsteknologi. Faktisk er Internett i seg selv et stort nettverk, som knytter et stort antall servere sammen med brukerne 'PCer og bærbare datamaskiner. Det er tre hovedtyper av nettverksmaskinvare: rutere, omkoblere og nettverksgrensesnittkort (NIC).

Routere

En ruteren er en nettverksmaskinvareenhet som knytter sammen datanettverk. Den fungerer som en slags gateway, som forbinder to eller flere nettverk og omdirigerer utveksling av datapakker mellom dem. For eksempel kan en ruter brukes til å koble en brukers datamaskin til Internett via en bredbåndsforbindelse. Et nettverk opprettes mellom brukeren og ruteren, og et annet nettverk blir produsert mellom ruteren og Internett-leverandøren (ISP) . Ruteren kobler de to nettverkene til, slik at brukeren kan surfe på Internett på en rask og sikker måte.

Brytere

En nettverksbryter er en datanettverksenhet som brukes til å kombinere flere porter i ett lokalt område nettverk (LAN). Nettverk bytter kopieringsrammer (pakker med data) fra en port til en annen. Med andre ord hjelper de omdirigere trafikk mellom datamaskiner i et lokalt nettverk.

Nettverksgrensesnittkort

Nettverksgrensesnittkort er deler av nettverksmaskinvare som er installert i PCer og bærbare datamaskiner, slik at hovedkortet til en datamaskin kan få tilgang til fysisk tilgang et LAN. Den vanligste protokollen til NIC er Ethernet: Det er en Ethernet NIC som gjør det mulig for folk flest å få tilgang til bredbånds Internett via en kabelforbindelse.


Copyright © 2010-2019