Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Hvordan teste en VoIP-samtale

Postet av : Camilla Näslund

 

Test en utgående VoIP-samtale

1.

Ring telefonen til en venn eller et familiemedlem. Dette vil teste om du kan ringe ut, og du kan spørre hvordan du høres.

2.

Legg en telefonsamtale til et IVR-system (Interactive Voice Response). Googles søkenummer 1-800-GOOG-411 er en utmerket test. Googles IVR bruker talegjenkjennelse for å rute din samtale. Hvis IVR ikke kan forstå når du snakker tydelig, kan det hende det er et lydproblem. Enhver IVR ved hjelp av stemmegjenkjenning kan bli erstattet i denne testen.

3.

Kaller deg selv på talepost. Du kan ringe din egen telefonsvarer, legge igjen en melding og ringe tilbake fra et annet nummer for å sjekke både tilkoblingen og kvaliteten.

Test en innkommende VoIP-samtale

1.

Be en venn eller et familiemedlem å ringe deg fra en annen telefon. En assistent kan fortelle om samtalen kobler seg og hvordan lydkvaliteten høres.

2.

Ring et ekkonummer. Snakk og hør på deg selv ekko tilbake. Dette er nyttig for å diagnostisere lydkvalitetsproblemer. Et nummer kjent for å fungere som en VoIP-ekkotest er 909-390-0003. Ingen sier hei, men hvis du venter et par sekunder, kan du snakke og lytte til ekko tilbake.

3.

Ring deg selv fra en annen telefon. Denne testen kan fortelle om din VoIP-telefon aksepterer innkommende anrop. Det er litt vanskeligere å teste lydkvaliteten på grunn av potensiell tilbakemelding.

Tips og advarsler

  • Du må kanskje spørre din VoIP-operatør for et nummer for å utføre en ekkotest, hvis samtalene dine til 909-390-0003 ikke kobles riktig.
  • Voice over Internet Protocol (VoIP) bruker Internett til å rute telefonsamtaler. Du kan ringe og motta telefonsamtaler ved hjelp av VoIP. En ting å huske på er at VoIP-signaler er digitale. Signalet konverteres til analog før det når en eldre berøringssignal. Det digitale VoIP-signalet blir også komprimert for å spare båndbredde. På grunn av komprimering og digital til analog konvertering kan VoIP-anrop mislykkes. Kvalitet på VoIP-samtaler kan være utilfredsstillende. Det er noen standard måter å teste VoIP-anrop på.

    
    Copyright © 2010-2019