Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Hvordan konfigurerer jeg flere grensesnitt på en Cisco 2960?

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Klikk på 'Start' -knappen, og klikk deretter på 'Kjør' -boksen. Skriv 'cmd' i 'Run' -boksen og trykk på 'Enter' -tasten. Kommandolinjevinduet vises.

2.

Skriv inn 'telnet 1.2.3.4' på kommandoprompten, unntatt erstatte '1.2.3.4' med IP-adressen til Cisco 2960 bryter. Trykk på 'Enter' -tasten og telnet vil koble til 2960-bryteren.

3.

Skriv inn telnetpassordet på kommandoprompten når du blir bedt om det, og trykk deretter på 'Enter' . Skriv 'aktiver' på ledeteksten, og trykk deretter på 'Enter' -tasten. Skriv inn 'Privileged Exec' -passordet når du blir bedt om det, og trykk deretter på 'Enter' -tasten.

4.

Type 'int-range fastethernet0 / 10-0 / 20' Bytt ut 'fastethernet0 / 10' med den første porten i området som skal konfigureres, og '0/20' med nummeret på den siste porten i det området som skal konfigureres. Trykk på 'Enter' -tasten. Kommandoprompten vil vise grensesnittmodus 'config-if-range'.

5.

Skriv inn konfigurasjonskommandoer og parametere for VLAN-, portkanal-, gigabitternett- og fastethernet-typeparametrene . Alle porter i det angitte området vil motta samme konfigurasjon samtidig. For eksempel, for å definere hastigheten på alle grensesnitt innenfor området 100 Mbps, skriv 'speed 100' og trykk deretter 'Enter' -tasten.

6.

Skriv ' avslutte 'kommandoen og trykk' Enter '-tasten. Skriv inn 'exit' -kommandoen og trykk på 'Enter' -tasten, når alle konfigurasjonskommandoene for portene er utstedt.

Tips og advarsler

  • Alle grensesnitt i området må være av samme type, som alle 'fastethernet' -porter.
  • Cisco-bryteren CLI (kommandolinjegrensesnitt) inneholder en enorm liste over kommandoer. I de fleste tilfeller innebærer konfigurering av en Cisco-bryter å konfigurere den samme nøyaktige listen med kommandoer til en gruppe porter på bryteren. Heldigvis inneholder Cisco CLI også en kommando som gjør at administratorer kan konfigurere en gruppe grensesnitt med de samme innstillingene i en enkelt kommando.

    
    Copyright © 2010-2019