Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Trådløse sikkerhetsmetoder

Postet av : Camilla Näslund

  Verden er nå trådløs - mye av det uansett. Antall Wi-Fi-enheter, hotspots, Bluetooth, trådløst hjem og forretningsnettverk og bærbare datamaskiner har gjort trådløs sikkerhet en topp prioritet for alle involverte. Hackere og tyver stjeler data fra ubeskyttede trådløse nettverk hele tiden. De kjører rundt nabolag, identifiserer ubeskyttede nettverk, legger informasjonen på nettet og bruker disse nettverkene for skadelige bestrebelser i en praksis som kalles 'wardriving.' Disse cyberbanditene kjøper e-postinformasjon, bankkort og kredittkortnumre, passord og en rekke andre opplysninger fra millioner av uforsiktige eller misinformerte personer hvert år. Ifølge Microsoft er det enkelt å holde det trådløse livet ditt beskyttet mot uønskede angripere, hvis du følger visse sikkerhetspraksis.

Passord

Det er nødvendig å alltid ha forskjellige passord for alle dine forskjellige enheter. Ikke bruk det samme passordet for det trådløse nettverket du bruker til smarttelefonen, datamaskinen din og e-postadressene. De forskjellige passordene skal være minst 8 tegn i lengden - med mindre enheten tillater det lenge - med bokstaver, symboler og tall for å gjøre det vanskeligere for hackere å bryte inn i enheten. Hold passordene sikkert og gi aldri passordene.

Begrenset tilgang

Det er mulig å stoppe all tilgang til det trådløse nettverket ditt (Wi-Fi-enheter har vanligvis sterke krypteringskoder som begrenser tilgangen allerede). Alle nettverksenheter har en MAC (media access control) adresse. Begrens det trådløse nettverket til bestemte MAC-adresser, slik at bare de valgte enhetene dine får tilgang til nettverket ditt.

SSID

Alle trådløse 'hotspots' eller sendere som tillater Wi-Fi-tilgang, har en SSID (tjenestesettidentifikator). De fleste produsenter av trådløse sendere som rutere bruker ofte den samme SSID-en for alle sine utelukkende enheter. Hackere kan løpe gjennom en strøm av SSIDer til de oppdager din. For å lindre dette problemet, må du bare endre SSID på enheten din til noe unikt.

Krypterte data De to primære Wi-Fi-sikkerhetsstandardene er WEP (trådløs krypteringsprotokoll) og WPA (Wi-Fi-beskyttet tilgang). Disse protokollene krypterer data når den beveger seg over en trådløs forbindelse. Opprinnelig tilgjengelig i 1999, anser nettverkssikkerhetsprofessorer ikke lenger WEP for å være egnet for moderne trådløs sikkerhet. Fra og med 2004 er WPA og nyere versjon WPA2 de mest avanserte Wi-Fi sikkerhetsprotokollene. Datamaskiner bygget etter 2004 bruker nesten alltid WPA eller WPA2, men det er fortsatt nødvendig å sjekke de trådløse innstillingene for å være sikker. Datamaskiner bygget før 2004 må ha trådløse sikkerhetsoppdateringer installert, eller de har mye større risiko for ondsinnede angrep.

Brannmur

En PC-brannmur er den digitale versjonen av den fysiske motparten. Formålet er å beskytte et rom (din PC) fra uønskede angrep som hackere, ormer, trojanske hester og andre skadelige inntrengninger. I de fleste store PC-operativsystemer er brannmuren på som standard. Men det er nødvendig å sjekke dette før du bruker PCen din over et hvilket som helst slags nettverk eller Internett-tilkobling.

Antivirusprogramvare

Hold alltid PCen oppdatert med dagens antivirusprogramvare. Det er mulig for virus å få tilgang til datamaskinens data og deretter overføre dataene over Internett til virusprodusenter. Derfor er det best å ha et godt respektert, fullt oppdatert antivirusprogram som alltid kjører på din Trådløs enhet. Det finnes mange anti-virusprogrammer av høy kvalitet på markedet.

Overvejelser

Pass på at du alltid holder datamaskinen oppdatert. Alle operativsystemprodusenter slipper regelmessige oppdateringer. Når oppdateringene er tilgjengelige, installer dem. Ikke ignorere oppdateringsvarsler eller slå av automatiske oppdateringer. Dette er nødvendig operativsystem og sikkerhetsoppdateringer som er ment for å holde systemet trygt.


Copyright © 2010-2019