Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Hva er forskjellen mellom Client Server Environment u0026 LAN?

Postet av : Camilla Näslund

 

Funksjon

En klient ber om en tjeneste. Serveren tilbyr tjenesten. De to separate datamaskinene i transaksjonen må kommunisere over et nettverk. Minst en del av dette nettverket vil være et LAN.

Funksjoner

Klient-serverkonfigurasjonen gjelder ikke bare mellom datamaskiner, men også mellom programmer som ligger på samme datamaskin. I dette eksemplet er det ikke noe nettverk involvert i å koble til klienten og serveren.

Kommunikasjon

En særpreget funksjon i dialog mellom klient og server er at klienten initierer kontakt med en forespørsel. Serveren svarer på denne forespørselen med et svar. Mer enn én server kan være involvert i transaksjonen. En applikasjonsserver som trenger å henvise til en databaseserver for å oppfylle forespørselen kan være nødvendig. Et LAN er et lokalnettverk. Datamaskiner er likte sammen med en kabel som vil passere gjennom en ruteren. Ruteren retter pakkene med data rundt nettverket til bestemmelsesstedet i henhold til adressen i pakkehodet. Client-Server er et hierarki for kommunikasjon over nettverket.


Copyright © 2010-2019