Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Typer webadresser

Postet av : Camilla Näslund

  Internett er fullt av forskjellige nettsteder, hver med forskjellige agendaer og formål. Vanligvis kan domenet gi deg et hint på hvilken type nettside du skal besøke. Du kan identifisere et domene ved de tre siste bokstavene i Uniform Resource Locator, vanligvis kjent som URL. For eksempel er www.ehow.com en nettadresse, domenet er .com.

.com

Det vanligste domenet er .com, som vanligvis refererer til et forretnings- eller kommersielt nettsted. Mange bedrifter, butikker og produkter bruker dette som deres domene. Disse nettstedene kan gi informasjon om selskaper, personer eller produkter. Sammen med å gi informasjon, kan noen av disse nettstedene også selge produkter eller vise videoer eller gi seeren ekstra innhold til å følge et tv-program eller annen form for media.

.edu

Hvis domenet er .edu , nettstedet tilhører vanligvis et utdanningssted, som et universitet eller høyskole. Disse nettstedene er svært pålitelige fordi de riktige kanalene på institusjonen vanligvis har filtrert og godkjent den utgitte informasjonen på nettstedet. Informasjonen gjenspeiler vanligvis institusjonen, enten det gir informasjon om skolen eller publiseringsarbeidet som utføres av fakultet eller fremtredende studenter.

.gov

Domenet .gov, refererer til en statlig eid nettside. Det kan være for ditt land, stat eller en statlig sponset organisasjon. Disse nettstedene er like pålitelige eller kanskje mer pålitelige enn .edu-domener fordi innholdet på disse nettstedene er godkjent og reflekterer firmaet eller byrået som registrerte domenet. Regjeringen kan bruke disse nettstedene til å publisere nye lover eller regninger, kunngjøre kommende pressekonferanser, eller slippe ut bulletiner og annen viktig informasjon.

Søkemotorer

Noen nettsteder spesialiserer seg kun som søkemotorer for å gi folk lettere navigering av Internett hvis de ikke kjenner nettadressen til et eksakt nettsted. Søkemotorer gir en liste over nettsteder du kan besøke basert på kriteriene du skrev inn for søket ditt. Mange av disse nettstedene slutter i domenet til .com. For eksempel er google.com, bing.com, ask.com alle søkemotorer.

Andre domener

Flere domener eksisterer enn de tre tidligere nevnte. Hvert land har spesifikt et domene som representerer sin nasjon. For eksempel eier Canada domenet .ca. Hvis et kanadisk firma eller en stat ønsker å representere sin kanadiske tilknytning, kan den be om domenet .ca. Denne betegnelsen tillater søkere å identifisere den nasjonale kilden til informasjonen og avgjøre om det vil være relevant for dem.

Blogger og personlige nettsteder

Internett blir stadig mer brukervennlig og tillater gjennomsnittlige borgere som ikke er datamaskingenerier å legge inn egne tanker, bilder og arbeid på Internett. Nettsteder som Blogger eller Wordpress tillater deg å lage og tilpasse din egen blogg slik at du kan skrive om emner som interesserer deg og publiserer dem på Internett. Hvis du ønsker å designe ditt eget nettsted, kan du kjøpe et domene og laste opp innholdet ditt. Ofte laced med mening, innhold fra disse nettstedene er vanskeligere å verifisere med mindre forfatteren lister sitater.


Copyright © 2010-2019