Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik sporer du et problem med DNS-oppslag

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Bekreft at nettverkstilkoblingen og nettverksenheten er tilgjengelige både ved å starte en nettleser og surfe på et populært nettsted. Hvis ikke noe annet nettsted er tilgjengelig, kan du kontrollere både nettverksenheten selv og Internett-tilkoblingen.

2.

Kontroller at DNS-servere allerede er konfigurert for nettverksenheten ved å åpne en kommando spør og skriv 'ipconfig / all.' Hvis ingen DNS-servere er oppført, åpne nettverkstilkoblingsegenskapene, velg 'Internet Protocol Version 4 (TCP / Ipv4)' og klikk 'Egenskaper'. I feltet merket 'Bruk følgende DNS-serveradresser:' legg til verdiene 208.67.222.222 og 208.67.220.220. Klikk 'OK' og deretter 'OK' igjen for å lukke nettverksegenskapene. Prøv å koble til målproblemserveren igjen.

3. Bruk DNS-oppslag for å hente IP-adressen til målproblemserveren ved å skrive kommandoen 'nslookup u0026 lt; target u0026 gt ;,' hvor u0026 lt; target u0026 gt; er det fullt kvalifiserte navnet på målserveren ('www.google.com' i stedet for 'google.com'.) Hvis nslookup returnerer feilen 'Ikke-eksisterende domener', kan DNS-serveren ikke være konfigurert riktig eller målet adresse kan være feil (eller rett og slett skrevet feil.)

4.

Hvis nslookup returnerte en IP-adresse for målserveren, må du sjekke om denne serveren er tilgjengelig ved å skrive 'ping u0026 lt; target u0026 gt ;, 'where u0026 lt; target u0026 gt; er det fullt kvalifiserte navnet på målserveren. En 'kunne ikke finne vert' feil indikerer at problemet er med målserveren og ikke DNS-oppslag. Ta kontakt med de tekniske brukerne for problemserveren.

5.

Sjekk om DNS-oppslag fungerer for andre måladresser ved å skrive 'nslookup www.google.com.' Hvis nslookup returnerer IP-adresseinformasjon for Googles servere, men ikke målserveren, er feilen sannsynlig med målserverens systemadministratorer konfigurert DNS-poster. Den beste måten å adressere dette på, er å kontakte de tekniske støttemedlemmene for problemserveren.

6.

Hvis DNS-oppslaget virker for verken en populær adresse som www.google.com eller målserveren, så er problemet sannsynligvis DNS-serverne datamaskinen er konfigurert til å bruke. Åpne nettverkstilkoblingsegenskapene, velg 'Internet Protocol Version 4 (TCP / Ipv4)' og klikk 'Egenskaper'. I feltet merket 'Bruk følgende DNS-serveradresser:' legg til verdiene 208.67.222.222 og 208.67.220.220. Klikk 'OK' og deretter 'OK' igjen for å lukke nettverksegenskapene før du tester målproblemserveren igjen.

Tips og advarsler

  • DNS-serveren adresser 208.67.222.222 og 208.67.220.220 tilhører OpenDNS-tjenesten.
  • Noen DNS-oppslagsproblemer, for eksempel en feilfunksjonell DNS-server, kan utelukkes ved å sammenligne resultatene av å teste et problemsted på datamaskiner i to forskjellige steder, så prøv å ringe en venn (som ville være et annet nettverk helt) for å teste problemadressen på hans / hennes datamaskin.
  • Legge til OpenDNS-serverne i TCP / IP-innstillingene på en bedriftskomputer kan føre til at selskapsspesifikke applikasjoner mislykkes. Ta kontakt med selskapets teknisk supportpersonale før du endrer disse innstillingene.
  • DNS-oppslagsprosessen gjør det mulig for hver datamaskin å oversette et lett husket navn, for eksempel 'www.myserver.com', til en numerisk IP-adresse, slik at datamaskinens nettverksprogramvare kan kommunisere riktig med Den eksterne serveren, fordi Internett er avhengig av at DNS-systemet er overflødig, krever feilsøkingsproblemer med DNS-oppslag en komplisert prosess. Du må følge noen spesifikke trinn for å finne ut hvor problemene ligger og hvordan du kan fikse det.

    
    Copyright © 2010-2019