Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik opprettholder du en privat søkehistorikk

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Ikke logg inn på en søkemotor eller andre nettsteder eid av samme firma som søkemotoren du bruker. Disse selskapene kan matche søkene dine med din loggede identitet. du må være logget inn på et nettsted eid av et firma som også kjører søkemotoren du bruker, og bruk en egen nettleser for å bruke søkemotoren. Dette vil gjøre det vanskeligere å matche søkene dine til identiteten din.

2.

Forby søkemotorer fra å gi deg informasjonskapsler. Cookies er nyttige markører som tillater nettsteder å identifisere deg, og til og med logger deg på noen nettsteder uten å måtte logge inn. Søkemotorer kan også bruke informasjonskapsler å kjenne igjen og dokumentere søkene dine. Ved hjelp av Internet Explorer kan du blokkere bestemte informasjonskapsler ved å gå til 'Internett-alternativer' og klikke på 'Personvern-fanen' og deretter velge nettstedene du vil blokkere. Ved hjelp av Firefox kan du blokkere bestemte informasjonskapsler etter går til 'Alternativer' og klikker på 'Personvern-fanen' og klikker 'Unntak.' Velg nettstedene du ønsker å forby å gi deg informasjonskapsler.

3.

Endre IP-adressen din ofte. Søkemotorer kan matche søkene dine til din identitet ved å spore din IP-adresse og knytte den til søkene du har utført. Din bredbåndsleverandør gir deg en dynamisk IP-adresse. Slå av modemet og la det av i minst fem minutter før du slår det på igjen. Når du logger deg tilbake på Internett, vil du få en ny IP-adresse. Endring av din IP-adresse gjør det ofte vanskeligere for en søkemotor å matche deg til dine søk.

Hver gang du logger deg på Internett og bruker en søkemotor for å surfe på nettet, kan du tillate forskjellige grupper å kompilere detaljert informasjon om hva du ser etter online, hvilke nettsteder du logger på, og når og hvor ofte du går til disse nettstedene. Denne informasjonen kan bli holdt av de som driver søkemotorene, den kan bli solgt til en tredjepart, eller det kan bli lekket online. Heldigvis kan du ta skritt for å holde en privat søkelogo.


Copyright © 2010-2019