Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik oppretter du delte filer

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Naviger til stedet du vil konfigurere den delte mappen og filen. Høyreklikk mappområdet og velg 'Nytt' og velg deretter 'Mappe'. Navngi mappen noe du vil huske lett. Høyreklikk på mappen og velg 'Deling og sikkerhet.' Vinduet for mappeegenskaper åpnes, og du vil ha to alternativer oppført, enten 'Ikke del denne mappen' eller 'Del denne mappen.' Klikk på 'Del denne mappen' og boksene og knappene i midten av vinduet blir tilgjengelige.

2.

Skriv inn 'Del navn' i den første boksen gitt for deg. Gjør dette navnet noe lett for folk å huske, men også forholde seg til typen dokumenter du skal sette inn. Hvis du vil angi et bestemt antall brukere som kan få tilgang til denne mappen av gangen, klikker du på 'Tillat dette antall brukere' -knappen og velger antall brukere. Hvis du vil at alle skal kunne få tilgang til denne mappen og filene, lar du standardalternativet 'Maksimum tillatt' være valgt.

3.

Klikk på knappen merket 'Tillatelser' og Tillatelsesvinduet for mappen vil dukke opp. Dette settet med tillatelser vil være for tilgang til mappen, og det vil vanligvis ha 'Alle' brukernavnet forhåndsvalgt. Mot bunnen vil du ha bokser som du kan sjekke for å angi tillatelsesnivået for 'Alle' -gruppen, så merk av i 'Full kontroll' -boksen, klikk på 'Apply' og deretter 'OK' nederst av tillatelsesvinduet.

4.

Klikk på kategorien 'Sikkerhet' øverst i mappegenskapsvinduet. Denne sikkerhetsfanen lar deg angi tillatelsen til hva brukere kan gjøre med filene som er i din delte mappe. Som standard skal den ha 'Administrator' og 'System' brukerkontoer og disse tillatelsene bør allerede settes. Klikk på 'Legg til' og dette vil åpne vinduet 'Velg brukere, datamaskiner eller grupper' der du kan velge hvilke brukere du vil ha tilgang til. Skriv inn personens brukernavn i boksen merket 'Skriv inn objektnavnene for å velge' og klikk på 'Kontroller navn'. Brukernavn skal understreke. Hvis det er, klikk deretter på 'OK'.

5.

Klikk på tillatelsesnivåene for brukeren nederst på 'Sikkerhet' -fanen. Hvis du vil at de skal kunne endre dokumentet bare, klikker du på 'Endre', og dette vil automatisk sjekke 'Skriv' -alternativet slik at brukeren gjør endringer i dokumentet og kopierer og sletter dokumenter fra mappen. Klikk på 'OK' nederst i mappegenskapens vindu.

6.

Finn dokumentet eller dokumentene du vil dele, høyreklikk på det og velg 'Kopier.' Naviger til den delte mappen og høyreklikk og velg 'Lim inn' for å plassere filen eller filene i mappen. Filene vil automatisk arve tillatelsene for den delte mappen.

Tips og advarsler

  • Legg bare kopier av dokumenter i den delte mappen hvis noe skjer med fil. Hold en mastergodkjenningskopi py ikke delt på nettverket.
  • Deling av filer kan være en svært nyttig ressurs mens du er på et nettverk, uansett om det er en arbeidsgruppe med noen datamaskiner eller om det er et stort nettverk som har flere servere og arbeidsstasjoner. Fildeling er en del av nesten alle nettverk fordi det gir brukerne mulighet til å overføre filer mellom mennesker, slik at hver person kan bidra med informasjon til dokumentet. Oppsett av fildeling må ikke gjøres av en administrator av nettverket så lenge du gjør delingen på din egen datamaskin.

    
    Copyright © 2010-2019