Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik feilsøker du en Apache med en 404-feil

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Kontroller index.html-filen i serverens webkatalog. Hvis en klient ber om en side fra et nettsted som er hostet på serveren, må index.html-filen for dette nettstedet være til stede eller en 404-feil vil oppstå. Flere nettsteder kan være vert på en Apache-server, og hver trenger sin egen index.html-fil. Hvis index.html-filen ikke er tilstede for den forespurte nettsiden, laster du indeksen.html fra en sikkerhetskopi eller gjenoppbygg filen. Forsøk å få tilgang til ressursen igjen. Hvis siden vises, er problemet løst. Hvis siden ikke vises, fortsett til trinn 2.

2.

Bekreft den forespurte ressursen. Innenfor nettstedets katalog finnes alle sidene som er tilgjengelige for visning. Verifiser at den spesifikke siden som er forespurt, finnes i katalogen med riktig navn. Hvis den spesifikke siden ikke eksisterer, legger du inn sidefilen i webkatalogen fra en sikkerhetskopi eller ombyggingen av siden. Hvis filen eksisterer, men er feilkalt, endrer du filen til riktig navn. Forsøk å få tilgang til ressursen. Hvis siden kan vises, er problemet løst. Hvis siden fortsatt ikke vises, fortsetter du til Trinn 3.

3.

Kontroller serverrotsinnstillingene. Serverroten er toppnivåkatalogen, som inneholder serverens logg, konfigurasjons- og feilfiler. Hvis serverrotsinnstillingen er variert fra standarden, kan serveren kanskje ikke finne de forespurte filene. Hvis for eksempel serverrot-innstillingen er satt til '/ var / www', må det bli gjort en korreksjon i konfigurasjonsfilen, slik at serveren kan finne de ønskede dataene. For å løse dette problemet, gå til serverens konfigurasjonsfil og legg til linjen ' Dokumentrot '/ var / www' 'over linjene som leser' User www-data 'og' Group www-data. ' Forsøk å få tilgang til siden igjen. Hvis siden vises, er problemet løst. Hvis siden ikke vises, fortsett til trinn 4.

4.

Se serverens feilloggfil. Feilloggfilen er hvor Apache-serveren logger på eventuelle feil det møter. Feilloggen ligger i serverens rotkatalog og kan nås ved å skrive inn i terminalen 'logger / yourwebsite.error' der 'yourwebsite' er nettstedets navn. Undersøk alle feilene for å bestemme en felles egenskap eller variabel som er forårsaker at serveren rapporterer 404 feil.

Apache-serveren er webserverprogramvare som brukes til å være vert for nettsteder på Internett, og har vært den mest populære programvaren av denne typen siden 1996. Apache-serverprogramvaren er tilgjengelig for bruk på et bredt spekter av operativsystemer, inkludert Linux, Unix, Solaris, Microsoft Windows og Mac OS X. En 404-feil er en standard HTTP-feil som oppstår når en klient kan koble til serveren og foreta en forespørsel, men serveren kan ikke finne det som ble bedt om. Mange problemer kan forårsake 404 feil, men noen grunnleggende feilsøking vil raskt finne de vanligste problemene.


Copyright © 2010-2019