Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik bruker du en trådløs ruter som en trådløs adapter

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Koble hver ruter til sitt LAN-nettverk. Koble den ene enden av en Ethernet-kabel til ruteren og den andre enden til datamaskinen. Gjør dette for hver datamaskin som er koblet til hver av de trådløse ruterne.

2.

Gjenopprett begge rutene til fabrikkinnstillingene sine. Åpne en nettleser og skriv inn IP-adressen til ruteren som er oppført i instruksjonshåndboken i adressefeltet. For Linksys-rutere vil dette være 192.168.1.1. D-Link og Netgear bruker vanligvis 192.168.0.1. Klikk på 'Administrasjon' -fanen, deretter 'Fabrikkinnstillinger' og velg 'Gjenopprett fabrikkinnstillinger.' Klikk på 'Lagre innstillinger', som vil gjøre begge rutene omstart.

3.

Lag spesifikke innstillingsendringer til den andre ruteren. Gå til 'Oppsett' -fanen på ruteren nettsiden og klikk 'Grunnleggende oppsett.' Endre det siste sifferet i det lokale IP-nummeret som er oppført. Så hvis IP-adressen er oppført som 192.168.1.1, vil du endre det siste sifferet til 2, slik at det blir 192.168.1.2. Dette nummeret endres til neste påfølgende siffer, slik at nettverket ikke forveksler signalet med det andre modemet med standard IP-nummer. La alt annet stå i standardinnstillingen. Klikk på 'Bruk innstillinger', som gjør at ruteren starter på nytt slik at den laster den nye konfigurasjonen.

4.

Endre sikkerhets- og trådløse innstillinger på det andre modemet. Gå til kategorien 'Trådløs' og velg 'Grunnleggende innstillinger.' Endre 'Wireless Mode' til 'Client Bridge' slik at ruteren vet at den må koble til en annen ruteren. Match 'Wireless Network Mode' og 'Wireless Network Name' (SSID) til de samme innstillingene som de primære ruteren.

5.

Gå tilbake til 'Wireless' og velg 'Trådløs sikkerhet' på det andre modemet. Pass på at brukernavnet og passordet i 'Sikkerhetsmodus' samsvarer med brukernavnet og passordet i den primære ruteren (WEP anbefales). I nøkkelen 1-boksen, bruk de samme innstillingene din primære ruteren har, og klikk på 'Apply.' Vent til ruteren starter på nytt.

6.

Gå tilbake til 'Trådløst' faneblad og klikk på 'Avanserte innstillinger.' Endre 'Autentiseringstype' til 'Delt nøkkel'. Klikk på 'Lagre innstillinger'.

Kontroller tilkoblingen din ved å gå til produsentens IP-adresse som i trinn 2. Klikk på 'Status' og kategorien 'Trådløs' Klikk på 'Site survey' og bli med i det andre nettverket. På dette tidspunktet bør du se MAC-adressen til den andre ruteren og også signalstyrken. Hvis det er tilfelle, lagre en sikkerhetskopi av denne tilkoblingen ved å gå til 'Administrasjon' og klikke på 'Backup' -fanen. Bekreft sikkerhetskopien din og du er ferdig.

En trådløs forbindelse mellom to rutere kan koble to LAN-segmenter til hverandre, noe som gir deg trådløs tilkobling i store boliger eller bygninger, uten å måtte kjøre Ethernet-kabler lange avstander. Du trenger to trådløse rutere, en for hvert nettverkssegment. Det trådløse signalet sendes deretter fra ruteren til ruteren og til hver datamaskin som er koblet til via Ethernet-kabelen til ruteren. Dette er en ideell situasjon for boliger hvor det trådløse signalet er svakt i rom som er lengre fra en standard trådløs ruter. Hvis du legger til en annen ruter nærmere den første og deretter kobler datamaskinene via Ethernet-kabler, øker signalstyrken til disse områdene i hjemmet.


Copyright © 2010-2019