Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Hva er en gateway i referanse til rutere?

Postet av : Camilla Näslund

 

Funksjon

Hver datamaskin på et nettverk har en adresse. En gateway-ruteren vet hvilke adresser som tilhører nettverket som det for tiden er bosatt i. Hvis en nettverkstrafikk kommer til ruteren som ikke tilhører sitt eget nettverk, overfører ruteren den trafikken til det riktige nettverket. En gatewayrouter lytter også til trafikk som kommer fra utenfor sitt eget nettverk som tilhører nettverket som det fungerer for. Ruteren tar passerer utreistrafikken til maskinen som den er beregnet til.

Fordeler

Jo flere datamaskiner som er på ett enkelt nettverk, desto vanskeligere nettverket skal klare. Som et resultat blir nettverketrafikken mer overbelastet. Når et enkelt nettverk deles inn i flere nettverk, blir enkelte nettverk enklere å administrere, noe som resulterer i mindre trengsel på nettverkslinjene. Denne prosessen bidrar til å forbedre nettverkshastigheten og stabiliteten.

Betraktninger

Når du kobler datamaskinen til et nettverk, må du konfigurere standardgatewayinnstillingen riktig. Manglende korrekt innstilling av standard gateway forhindrer datamaskinen i å få tilgang til ressurser utenfor sitt umiddelbare nettverk. Du kan kanskje ikke få tilgang til e-post, Internett og andre viktige nettverksressurser. De fleste mennesker tenker på Internett eller sitt kontornettverk som et stort nettverk. I virkeligheten er Internett og de fleste kontornettverk forskjellige nettverk som er koblet til hverandre. Kontrollen av nettverkstrafikken styres av rutere som oppfører seg som gateways.


Copyright © 2010-2019