Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Forskjellen mellom webbaserte og klient-serverapplikasjoner

Postet av : Camilla Näslund

 

Arkitektoniske forskjeller

Ifølge informasjon-Management.com er klient-serverapplikasjoner typisk todelt, bestående av en intern server lastet med operativsystemet, en database og applikasjonsprogramvare og en klientens personlige datamaskin lastet med et program som samhandler med serveren. Webbaserte applikasjoner er vanligvis tredelt, bestående av en databaseserver, en webserver og muligens en separat applikasjonsserver. Du bruker en nettleser til å koble til og bruke programmet.

Finansielle bekymringer

Bedrifter betaler for webbaserte applikasjoner på abonnement eller bruk. Klientserver-applikasjoner kjøpes imidlertid opp foran, vanligvis med en enorm innledende kostnad og løpende lisens- og vedlikeholdsavgifter, som kan avvike opp til 20 prosent per år av den opprinnelige avgiften i henhold til IQ-gruppen.

Støttehensyn

Servere trenger regelmessig vedlikehold som oppgraderinger, oppdateringer og vedlikehold av maskinvare. Alle kostnader for å kjøpe, vedlikeholde og oppgradere nettverket til klient-serverapplikasjoner er selskapets ansvar. Et selskap som bruker en web-basert applikasjon via en Application Service Provider, er imidlertid lite involvert med støtte. Med de stigende kostnadene ved implementering av programvare og kontinuerlig støtte møter du den vanskelige avgjørelsen om du skal velge tradisjonelle klient-server-applikasjoner eller å gå med de nyere nettbaserte applikasjonene.


Copyright © 2010-2019