Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Definisjon av virtuelle dataporter

Postet av : Camilla Näslund

 

Fordeler

Nesten alle datamaskiner som har tilgang til Internett kommuniserer på et kjent virtuelt portnummer. Dette gjør det mulig for datamaskinen å kjøre en e-postklient, nettleser, FTP-klient og nettverksspill alle samtidig uten at hvert program må behandle hverandres meldinger. Uten bruk av virtuelle porter ville det være veldig vanskelig å administrere innkommende nettverkstrafikk for programmer.

Overveier

Enkelte nettverksprogrammer lar deg endre portnummeret som programmet snakker og lytter på. Du bør bare utføre denne endringen når du blir bedt om å gjøre det av en nettverksadministrator eller når programdokumentasjonen klart fortelle deg. Hvis du konfigurerer et program for å bruke feil portnummer, blir det umulig for det programmet å snakke med andre datamaskiner på nettverket.

Størrelse

Det finnes tusenvis av virtuelle nettverksporter for bruk av applikasjoner på din datamaskin. Internett-tildelte nummerautoriteten opprettholder en liste over de mest kjente virtuelle portoppgaver. Utviklere av nettverksapplikasjoner oppfordres (men ikke nødvendig) til å designe sine programmer t o Bruk de aktuelle portene som definert på listen. Mange datamaskiner har en fysisk nettverksport der kabelen som brukes til å koble til nettverket, er plugget inn. Siden det vanligvis finnes flere forskjellige nettverksprogrammer og tjenester som kjører på en datamaskin, må denne enkelt fysiske porten deles. Dette oppnås ved bruk av virtuelle porter, ofte referert til som 'stikkontakter'.


Copyright © 2010-2019