Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik setter du opp en VPN-router

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Koble ruteren til kabelmodemet ditt via en Ethernet-kabel.

2.

Koble ruteren til datamaskinen via en Ethernet-kabel .

3.

Gå til Cisco-nettstedet (se Resources) for å laste ned oppdatert firmware. Velg din router maskinvare versjon og klikk koblingen 'Download'.

4.

Åpne ruteren din konfigurasjonsskjerm.

5.

Velg VPN-innstillingsområdet.

6.

Angi tilkoblingsnavn til det du vil at nettverket skal identifiseres som.

7.

Sett 'Local IPSEC Identifier' til 'Local'.

8.

Sett 'Remote IPSEC Identifier' til 'Remote.'

9.

Legg 'Fjern IP-nettverket', 'Fjern IP-nettmaske' og 'Fjerngateway IP' tomt. Disse verdiene vil automatisk bli fylt ut av nettverket.

10.

Sett 'Secure Association' til 'IKE.'

11.

Sett 'Perfect Forward Secure' til 'Enabled.'

12.

Sett en PreShared-nøkkel i feltet som er oppgitt. Dette vil være nettverkspassordet ditt. Bare personer med passordet vil kunne koble til.

13.

Sett 'Key Life' og 'IKE Life Time' til en høy Nummeret vil svare til hvor mange sekunder passordet vil være aktivt før det utløper. Etter at nøkkelen utløper, vil nettverket ikke være tilgjengelig før administratoren oppretter en ny nøkkel.

14.

Klikk på 'Aktiver' -knappen nederst til høyre på skjermen.

15.

Klikk på 'Lagre' -knappen. Ruteren vil starte på nytt for å lagre endringer. Deretter vil VPN være klar til å motta tilkoblinger.

Et virtuelt privat nettverk (VPN) er et fysisk nettverk som tillater ekstern tilgang. VPN er nyttige for de som reiser, men krever fortsatt tilgang til filer som finnes på et nettverk. Fordi det finnes flere modeller av VPN-rutere og hver er satt opp annerledes, vil denne artikkelen fokusere på en --- Multitech RF550 --- som et eksempel. En kjennskap til rutere og nettverk vil være et must.


Copyright © 2010-2019