Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik setter du en statisk IP-adresse med XP

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Klikk 'Start' på oppgavelinjen i Windows og høyreklikk deretter på 'Nettverk'. Velg 'Egenskaper' og klikk deretter 'Administrer nettverkstilkoblinger' på vinduet 'Nettverk og deling' på venstre side. I vinduet 'Nettverkstilkoblinger' høyreklikker du på ikonet for datamaskinen og velger 'Egenskaper'. Klikk på 'Internet Protocol Version 4', og klikk deretter på 'Egenskaper'. Hvis datamaskinen din er satt til å få en IP-adresse automatisk, klikker du på alternativknappen ved siden av ' Bruk følgende IP-adresse. 'Skriv inn din IP-adresse. Skriv inn din subnettadresse i boksen' Subnet '. Subnettadressen for de fleste hjemmenettverk er 255.255.255.0. Hvis du ble forsynt med en standard gateway, skriver du inn dette

Klikk på 'Start' igjen, skriv 'Command' i søkefeltet og trykk 'Enter.' På ledeteksten skriver du inn 'ipconfig / all' og trykk 'Enter' for å vise nettverksinnstillingene. Kontroller at innstillingene gjenspeiler endringene du har gjort. Gå ut av kommandovinduet og åpne en nettleser. Prøv å besøke en nettside for å bekrefte at datamaskinen din kommer på Internett.

Tips og advarsler

  • Hvis du endrer IP-adressen på en datamaskin som allerede bruker en 'statisk' eller en bestemt IP-adresse, skriv ned den gamle adressen før du endrer den, hvis du gjør en feil.
  • Hver datamaskin på et nettverk må ha sin egen IP-adresse. En IP-adresse (IP-adresse) består tradisjonelt av fire tall på opptil tre sifre hver. De fleste hjemmebaserte datamaskiner bruker en annen IP-adresse hver gang de logger seg på Internett, fordi datamaskinene deres er konfigurert til å hente en IP-adresse dynamisk fra deres Internett-leverandør (ISP). Av denne grunn legger Windows ikke sine IP-innstillinger foran og midt, hvor brukeren enkelt kan få tilgang til og endre dem.

    
    Copyright © 2010-2019