Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik optimaliserer du en Linksys-oppsett

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Koble Linksys til Internett. Rutere vil koble alle enhetene dine med samme Internett-tilkobling. Bruk modemet som kreves av Internett-leverandøren og koble til via Ethernet-kabel. Plugg den ene enden av kabelen til modemets Ethernet-port og den andre enden til ruterenes Ethernet-port merket 'Internet'.

2.

Koble ruteren til vegg. Et lys skal vises som angir Internett-tilkobling.

3.

Koble alle datamaskiner til ruteren via Ethernet-kabel eller trådløst. For å optimalisere ytelsen, koble til via Ethernet, da dette vil gi raskere internetthastighet. Det er vanligvis fire porter for kablede enheter, merket 1 til 4. Hvis du kobler via Ethernet-kabel, kobler du dem i numerisk rekkefølge til ruteren som starter med port 1. La minst en port være åpen for en skriver eller andre eksterne enheter.

4.

Opprett trådløs sikkerhet. Hvis enheten din tilbyr trådløs tilkobling, skriver du inn 192.168.1.1 i nettleseren til en datamaskin som er koblet til ruteren din. Skriv inn 'admin' som både brukernavn og passord. Opprett en kryptert trådløs nøkkel for å sikre at ingen andre tapper inn i nettverket ditt eksternt. En nøkkel optimaliserer ytelsen, slik at du kan koble deg trådløst til Linksys fra noen av dine trådløse datamaskiner eller eksterne enheter. Hvis alle Ethernet-porter brukes, kan du legge til enda flere enheter trådløst.

5.

Koble til alle eksterne enheter. Periferiutstyr er alle enheter du vil dele på et nettverk, for eksempel skrivere eller skannere. Mange brukere deler eksterne enheter ved å holde dem koblet til en datamaskin og dele den datamaskinen på et nettverk. For optimalisering, koble en delt perifer til ruteren direkte. Hvis ruteren og de eksterne begge har USB-porter, koble du til via en USB-kabel. Oftere vil ruteren din bare ha Ethernet-porter og din perifer vil bruke en USB-port. For å koble til under disse omstendighetene, bruk en USB til Ethernet-kabel. Noen eksterne enheter kan også koble til trådløst.

6.

Slå på alle enhetene som er koblet til ruteren.

7.

Opprett et nettverk. Mens en ruters primære funksjon er å koble alle enheter til Internett, optimaliserer bruken ved å opprette et nettverk som muliggjør kommunikasjon mellom alle tilkoblede datamaskiner og eksterne enheter i husstanden. Logg inn på den første tilkoblede datamaskinen og følg instruksjonene i operativsystemet for å opprette et nettverk.

Tips og advarsler

  • Enkelte operativsystemer gir trinnvise nettverksveivisere. Når alle enhetene dine er koblet til, kan du bruke denne veiviseren til å aktivere fildeling og andre funksjoner.
  • Hver ruter leveres med spesialiserte instruksjoner. Ta kontakt med håndboken din for å få mer informasjon om tilkobling og sikkerhet.
  • Hvis du trenger å deaktivere brannmurer, må du sørge for at du har riktig antivirusprogramvare for å beskytte enhetene dine.
  • Jo flere enheter deling av Internett-tilkobling, desto langsommere er Internett-hastigheten for hver enhet.
  • Linksys, et ledende selskap innen rutersalg, tilbyr mange muligheter for å etablere et hjemmenettverk av datamaskiner og eksterne enheter. Et hjemmenettverk er en sammenkobling av elektroniske enheter som kan kommunisere med hverandre digitalt. En ruter kobler datamaskiner og andre enheter til Internett og til hverandre ved hjelp av samme Internett-tilkobling. Mens det er mange forskjellige typer Linksys-rutere tilgjengelig, deler de fleste de vanlige funksjonene til Internett-tilkobling, flere Ethernet-porter, og trådløse funksjoner.

    
    Copyright © 2010-2019