Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

SMB CIFS-protokoller

Postet av : Camilla Näslund

  IBM oppfant Server Message Block, eller SMB. Microsoft oppdaterte protokollen og omdøpt den Common Internet File System, det er også kjent som 'Microsoft Windows Network.' Andrew Tridgell, en australsk, skrev en kopi av systemet - kalt 'Samba' - for Unix og Linux operativsystemer i 1991. Selv om denne protokollen har fire forskjellige navn, er de alle versjoner av samme system for tilgang til delte ressurser over et nettverk.

Operativsystem

De fleste implementeringer av SMB / CIFS fungerer fra Microsoft Windows. Dens tidligere inkarnasjon ble skrevet for å kjøre over NetBIOS - enten med IPX-nettverkssystemet eller på TCP / IP. Siden Windows 2000 går det over TCP, mens Samba opererer på Unix-systemer. Det er også en Linux implementering av SMB. Det finnes NFS- og Novell Netware-kompatible versjoner, samt NetBSD- og FreeBSD-versjoner. CIFS er også implementert på Mac OS X, Solaris og VMS.

Versjoner

Microsoft har vært den viktigste drivkraften for utviklingen av SMB / CIFS standarder, selv om andre programvarehus har utviklet versjoner. Utviklingen av kjernen Microsoft implementering av standardene har resultert i en rekke utgivelser. Hver versjon kalles en 'dialekt'. Microsoft klassifiserer CIFS som en dialekt av SMB.

Funksjoner

Microsoft understreker at SMBs sentrale funksjon skal være fildeling. Protokollen utfører imidlertid andre tjenester. Disse inkluderer SMB-serverfunn, autentisering, endringsvarsling, fillåsing og utskrift over et nettverk.

Datautveksling

SMB sender data som pakker. Disse pakkene er opprettet på applikasjonens vegne av TCP / IP-protokoller. SMB-standarden definerer meldingsstrukturer som bæres av TCP / IP-pakker. SMB-meldinger faller inn i tre kategorier: Stemmekontroll (koble til og koble fra en delt ressurs) , filtilgang (manipulerer kataloger og filer) og generelle meldinger for å håndtere utskriftskøer og mailslots. Kommunikasjon følger klient-serverhierarkiet, der en klient ber om en tjeneste og serveren svarer. Noen meldinger sendes sammen for å øke responstider. funksjonen kalles 'batching'.

Støttende rolle

Microsoft bruker SMB til å bære andre tjenester. MSRPC (Remote Procedure Call) -funksjonen bæres av SMB, som er Microsofts distribuerte filsystem. Autentiseringsregler for Windows-domenekontrollører blir gjennomført på innloggingsstadiet av SMB. 'Network Neighborhood' -protoler bruker også SMB for transport.

Operations

Ikke alle datamaskiner på et nettverk er automatisk tilgjengelige. Enhver datamaskin kan imidlertid bli en filserver. Brukeren nominerer en katalog på en datamaskin som en delt katalog. Tilsvarende kan en skriver tilgjengelig for den datamaskinen bli navngitt som delt. Når en katalog er publisert, vises den i Windows Explorer med en hånd under.

Ytelse

SMB ble opprinnelig utformet for å kjøre over LAN (Local Area Networks), og det ble derfor ikke opprettet med en implementering over WANs . SMB 2.0 har som mål å forbedre ytelsen over SMB 1.0, men FTP utfører fremdeles raskere over Internett enn SMB.


Copyright © 2010-2019