Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Hvordan kan Cat5e kabelbære Gigabit Ethernet-signaler?

Postet av : Camilla Näslund

 

Funksjon

Cat5e-kablene ble designet for å støtte dataoverføring på 1000 megabit per sekund, også kjent som en gigabit. Kabler i kategori 6 er mer stabile og gir den ekstra fordelen av fremtidssikring av et nettverk, da de har dobbel båndbredde på Cat5e og til slutt vil erstatte den. Hvis det er riktig konfigurert, kan et nettverk med Cat6-kabler fungere med 10 gigabit Ethernet-hastigheter.

Kostnad

På downside er Cat6-kabler dyrere enn Cat5e-kabler og krever mer oppsett for å få fordelene. De fleste huseiere, som ikke trenger ekstra stabilitet og fartspotensial, ville gjøre det bedre å velge den billigere Cat5e.

Betraktninger

Uten alle andre komponenter som opererer på et lokalnettverk --- nettverkskort, modemer, rutere , brytere og hubber --- hverken Cat5e eller Cat6-kablene vil oppnå gigabithastigheter. Installer gigabit Ethernet-støttede komponenter for å garantere ekte gigabithastigheter. Likevel fungerer nettverket ditt fint, uansett om du bruker Cat5e eller Cat6. I motsetning til popular tro, kategori 5 forbedret Ethernet-kabel, overfører forgjengeren til kategori 6-kabel Ethernet-signaler med gigabit Ethernet-hastigheter. Likevel, det betyr ikke at cat5e-kabler er sertifisert for å gjøre det.


Copyright © 2010-2019