Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Grunnleggende LAN-teknikerverktøy

Postet av : Camilla Näslund

  En LAN-teknikeres jobb er å sikre at nettverket leverer pålitelige og sikre tjenester for å møte organisasjonens kommunikasjon og operasjonelle behov. En jevn drift av et nettverk blir stadig mer kritisk med kravene til mer komplekse og mer dynamiske forretningstjenester. Heldigvis finnes det ulike nettverksadministrasjons-, overvåkings- og feilsøkingsverktøy som er tilgjengelige for å hjelpe LAN-teknikere til å utføre sitt daglige arbeid.

Netstat

Dette kommandolinjeverktøyet viser nettverksrelatert datastruktur, inkludert aktive TCP-tilkoblinger, porter som er lytte, Ethernet-statistikk, IP-rutingstabellen og IP-statistikk. Den utfører statistikk for følgende: Protokoller, Lokal adresse, Utenlandsk adresse og stat. Lokal adresse står for den lokale datamaskinen og portnumrene som brukes. Utenlandsk adresse angir IP-adressen og portnummeret til den eksterne datamaskinen som kontakten er koblet til.

Netcat

Dette verktøyet leser og skriver data over TCP- eller UDP-nettverkstilkoblinger. Dette verktøyet ble utviklet for å være et kraftig back-end verktøy som kan benyttes eller innebygd av annen programvare. Det er et nyttig verktøy med ulike funksjoner når det gjelder feilsøking og leting. Det er utvidet ved å legge til funksjoner som støtter mange andre sockettyper som SSL-kryptering og SOCKS-proxy.

Se @ LAN Nettverksmonitor

Look @ LAN Network Monitor brukes til å overvåke et nettverk og oppdage og analysere nettverksnoder . Dette verktøyet kan sende deg varsler i tilfelle eventuelle endringer i noderne. Dette verktøyet illustrerer alle tilgjengelige nodene og detaljert statistikk, og skanningsresultatene involverer alle datamaskiner i nettverket, angående sanntids sporingsrapport, pingresultater og aktive tjenester.

CiscoWorks LAN Management Solution (LMS)

Dette verktøyet tilbyr omfattende styringsverktøy som kreves for å lette konfigurering, administrasjon, overvåkning og feilsøking av Cisco-nettverk. Den tilbyr et system for å dele enhetens informasjon på tvers av administrasjonsapplikasjoner, automatisering av enhetsadministrasjon, innsikt i nettverkets evne og finne nettverksproblemer. Med grunnleggende nettverkskunnskap kan LMS i stor grad redusere arbeidsstyrken for nettverksadministrasjon.


Copyright © 2010-2019